Fem uker gammel jentebaby kjemper for livet - foreldrene siktet for grov mishandling

Foreldrene påstår moren «kom borti datteren med albuen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Foreldrene til en fem uker gammel baby er siktet for familievold. Barnet hadde massive skader og foreldrene ble fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Spedbarnet er lagt inn på Ullevaal sykehus med det som beskrives som livstruende skader.

Fortsatt alvorlig - Tilstanden til barnet er uendret i forhold til tidligere, det vil si at det fortsatt er alvorlige skader og usikkert om barnet vil overleve. Hvis barnet overlever er det snakk om betydelige skader av uvisst omfang, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo-politiet.

I fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett står det at moren har forklart «at hun skal ha kommet borti datteren med albuen», noe politiet ikke fester lit til, da de mener skadene bærer preg av massiv vold.

Henriksbø vil ikke kommentere hva foreldrene ellers har forklart.

Kom på legevakta Saken mot dem begynte å rulle da de kom med den lille jenta til legevakten i Oslo natt til torsdag i forrige uke.

- Foreldrene sin historie om hvordan skadene har oppstått var ikke forenelig med det massive skadeomfanget. Sykehuset varslet derfor politiet, og foreldrene  ble pågrepet på sykehuset. De er siktet for grov mishandling i nære relasjoner, sier Henriksbø.

Politiet skal nå avhøre personer i kretsen rundt familien og foreldrene. Litt av begrunnelsen for at foreldrene varetektsfengsles, er faren for at de kan samordne sine forklaringer eller kontakte andre familiemedlemmer før de blir avhørt.

Paret har ingen andre barn.

Erkjenner ikke straffskyld Moren, en somalsk statsborger i 20-årene, erkjenner ikke straffskyld, ifølge VG, som først omtalte saken.

Det gjør heller ikke faren i 30-årene.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og tar det selvfølgelig veldig tungt, for han er svært bekymret for datteren sin, sier forsvarer Julie Ringvik Bennin til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer