Fem uker med hjerneblødning

I fem uker hadde Dag Ingebrigtsen så vondt i hodet at han ikke greide å stå på beina. Det hadde en logisk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen bak norske pophits som «Forelska i lærer\'n» og «Vil du værra me mæ hjæm i natt» har hatt en dramatisk høst, skriver Adresseavisa. I stedet for å drive med plateinnspilling og sceneopptredener, er han nå hjemme i Trondheim og for å komme til hektene etter en hjerneblødning.

-  Jeg våknet en morgen, helt stiv i nakken og med kolossal hodepine. Jeg laget frokost og vekket resten av huset som jeg pleier. Men så klarte jeg ikke mer og gikk tilbake til senga. Det er det ikke ofte jeg gjør, forteller Ingebrigtsen til avisa.

Bar stein

De siste åra har artisten båret mye stein til huset sitt. Han trodde derfor at den stive nakken hadde noe med dette å gjøre, noe også de første legene han snakket med mente. Men etter at han hadde ventet i fem uker på røntgen med så vondt i hodet at han ikke greide å stå oppreist, bestemte samboeren Margrete at nok var nok.

-  Da de undersøkte meg, fant de en fem uker gammel hjerneblødning, sier Ingebrigtsen.

Vil lage monument

Etter to uker på sykehus ser alt ut til å ha gått rimelig bra. Han har fått en liten jernplate operert inn i panna. Likevel må han ta det rolig.

-  Jeg har brukt veldig mye krefter på å holde konserter, konstaterer Ingebrigtsen, som lørdag var på deLillos-konsert sammen med sønnen Tommy.

 MÅ VÆRRA HJEMME:  Dag Ingebrigtsen fikk ikke behandlet hjerneblødningen sin før etter fem uker med store smerter. Her med «Nestenpelsen», et av plaggene fra Kids-tida. Foto: Tom E. Østhuus
MÅ VÆRRA HJEMME: Dag Ingebrigtsen fikk ikke behandlet hjerneblødningen sin før etter fem uker med store smerter. Her med «Nestenpelsen», et av plaggene fra Kids-tida. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Etter hvert vil han sette i gang med et nytt, stort prosjekt.

-  Når jeg får tid, vil jeg begynne arbeidet med å spille inn et monument, et album som kan etablere meg i folks bevissthet som en voksen artist, sier han.