Fem unge kvinner trafikkdrept

Umeås håndballkvinner var på vei hjem fra en bortekamp da en av bilene i følget fikk sleng og krasjet med en semi-trailer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var svært glatt på E4 gjennom Västerbotten i Sverige i går kveld, og ved Bygdeå gikk det galt. En av bilene i følget til Umeå IK fikk sleng, og kom over i motsatt kjørebane. Der frontkolliderte bilen med en semi-trailer, og de fem kvinnelige passasjerene i bilen var sjanseløse i det voldsomme krasjet. De første som kom til var kvinnenes egne lagvenninner.

- Det er forferdelig. Når sånt som dette skjer kjennes idretten helt ubetydelig, sier Umeå-lederen Stig Petterson til Aftonbladet.

Umeås håndballkvinner spiller til daglig i svensk 2. divisjon, og i går var laget på vei hjem etter et bortemøte mot Sikeå. Det var svært vanskelig og glatt føre på veiene, med temperatur rundt null grader.

I alt var tre biler involvert i ulykken, men bare bilen med de fem håndballjentene kolliderte med traileren. De fem skal ha omkommet umiddelbart, melder politiet. Bilen skal ha fått en kraftig sleng, og møtt traileren sidelengs.

I natt hersket kaoset på ulykkesplassen. Sjokkerte lagvenninner ble stående og se på at redningsmannskapene skar de forulykkede ut av bilene. Ingen kunne fatte det det som hadde skjedd.

- Vanligvis pleier vi å leie en buss. Denne gangen handlet det bare om en strekning på seks mil, og da tok vi personbiler. Vi er alle i sjokk, og nå må vi prøve å forstå hva som har hendt, sier Stig Petterson i Umeå IK.

john.rasmussen@dagbladet.no