Fem voldtekter anmeldt i natt

Politiet etterforsker voldtekter i Orkanger, Selbu, Røros, Karmøy og i Stavern. Flere personer er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidistrikt over hele landet har hendene fulle etter fem anmeldte voldtekter- og voldtektsforsøk natt til søndag.

• Trøndelags-politiet etterforsker en voldtekt i Røros, en voldtekt i Orkanger og et voldtektsforsøk i Selbu. De har pågrepet personer i alle sakene.

Voldtekten i Orkanger har en sammenheng med festivalen Vannspeilet, og voldtektsforsøket i Selbu settes i forbindelse med Selbufestivalen, opplyser krimvakta til Adresseavisen.

- Vi er ganske sikker på at vi har de rette personene, men driver fortsatt med avhør av fornærmede, mistenkte og vitner, sier Ole Devle ved krimvakta i Sør-Trøndelag til avisa.

• I Rogaland er to personer pågrepet av poltiet etter at en kvinne fortalte hun var blitt voldtatt i et hus i Karmøy kommune i Rogaland.

En kvinne i slutten av tenårene fortalte til politiet klokken 3.28 natt til søndag at hun var blitt voldtatt.

- To unge menn ble pågrepet og satt i varetekt. Avhør av de involverte vil bli foretatt søndag. Det vil også bli gjort kriminaltekniske undersøkelser, opplyser operasjonsleder Oddvar Olsen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

De to mennene er i begynnelsen av 20-årene. Ifølge kvinnen skjedde voldtekten i en privatbolig.

• Vestfoldpolitiet leter etter en mann som etter at en 19 år gammel kvinne har forklart at hun ble voldtatt av en mann som tilfeldigvis kom kjørende i en bil langs veien der kvinnen gikk.

Kvinnen ble tatt hånd om av helsepersonell etter at hun ble funnet forkommen klokken 3.30 natt til søndag nær ei hytte ved Larviksveien i Stavern.

Overfor politiet har kvinnen forklart at en mann i en liten sølvfarget bil hadde stoppet og spurt om hun trengte skyss. Hun avslo tilbudet, og mannen kjørte videre, men stanset ifølge kvinnen kort tid etter og tok kontakt på nytt.

Deretter ble kvinnen voldtatt, har hun forklart til politiet.

- Politiet ber om at personer som kan sitte på opplysninger, tar kontakt, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt.