USAs innreiseforbud

Femåring anholdt i over fire timer på flyplass. Trumps talsmann forsvarer hendelsen

Senator ber presidenten om å skamme seg.

INNREISEFORBUD: En mor og en sønn ble separert fra hverandre fra hverandre lørdag, på grunn av Donald Trumps innreiseforbud. I flere nervepirrende og frustrerende timer ventet moren, uvitende om hun ville bli forent med sin fem år gamle sønn. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En femårig amerikansk gutt med iransk bakgrunn ble ifølge TV-stasjonen WJLA anholdt og skilt fra moren i flere timer lørdag, mens immigrasjonspolitiet på Dulles flyplass i Washington sjekket ham ut i henhold til president Trumps nye innreiseforbud.

Gutten var på vei hjem til USA sammen med et annet familiemedlem da han ble anholdt ved ankomst. Moren ventet utenfor i over fire timer før hun ble gjenforent med sønnen, etter at bakgrunnen hans var saumfart av myndighetene.

Skal hindre terrorisme

Reaksjonene på sosiale medier har vært sterke.

- Hei, Trump-velgere. Her er deres store, skumle terrorist. En fem år gammel gutt, anholdt i timevis, mens han desperat ventet på mammaen sin, skriver skuespiller Enid-Raye Adams på Twitter.

Da Trumps talsmann Sean Spicer i går ble spurt om innreiseforbudet - som gjelder borgere fra sju overveiende muslimske land og skal hindre terrorisme - bør gjelde også femåringer, var svaret ja.

- Det er derfor vi sakker ned prosessen litt. For å sikre oss at hvis de er fem år gamle, kanskje de er med foreldrene sine og ikke utgjør en trussel. Men å anta at bare på grunn av noens alder eller kjønn eller noe, at de ikke utgjør en trussel, ville være villedet og galt, sa Spicer på sin daglige pressekonferanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer