Coronavirus:

Femåring døde av corona

- Jeg har mistet min bestevenn, skriver faren på Facebook.

SMITTET: Fem år gamle Wyatt Gibson døde etter at han ble smittet at coronaviruset. Foto: GoFundMe / Privat

SMITTET: Fem år gamle Wyatt Gibson døde etter at han ble smittet at coronaviruset. Foto: GoFundMe / Privat

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 32.43% Første dose: 63.58%

Familien til Wyatt Gibson er i sorg etter at den fem år gamle gutten fra delstaten Georgia døde etter å ha blitt smittet med covid-19. Gibson hadde bare vært syk i noen få dager, melder Atlanta Journal-Constitution.

Femåringen skal også ha vært syk med streptokokker og stafylokokker. Etter noen få dager fikk Gibson hjerneslag og døde.

I Georgia er det bare fire barn under 10-årsalderen som har dødd av covid-19.

- Jeg tror det er viktig å huske at selv om det er liten risiko for at barn blir alvorlig syke, betyr likevel ikke dette at det er null risiko, forteller barnekirurg og covid-rådgiver Lisa Smith til News9.

- Min lille kompis. Bestevennen min. Hjelperen min

Familien forteller at de la merke til at tunga til sønnen var helt hvit, og valgte å dra til sykehuset. Ifølge lokale medier skal hele familien vært syke med coronaviruset, men bare femåringen døde som følge av sykdommen.

«På en måte vet jeg at du fortsatt er her, men jeg savner deg så utrolig mye. Jeg skulle ønske dette var et eventyr du ikke hadde startet», skriver faren, Wes Gibson, på Facebook.

Etter det sjokkerende dødsfallet har det blitt opprettet en innsamlingskampanje hos nettstedet GoFundMe, for å hjelpe familien med å betale for sykehusregninger og begravelseskostnader.

Så langt er det samlet inn over 30 000 dollar, eller nærmere 266 000 norske kroner.

Økende smitte

Flere stater i USA har den siste tida sett en økende smittetrend. Ifølge amerikanske helsetopper står deltavarianten for rundt 83 prosent av smittetilfellene.

- Dette er en dramatisk økning fra 50 prosent, som det lå på i starten av juli, sier direktør Rochelle Walensky hos Centers of Disease Control i en pressemelding.

GJENÅPNET: Statsminister Boris Johnson gikk søndag kveld ut og ba britene være forsiktige. Video: Twitter Vis mer

Spredningen av deltasmitte fører også til en økning i dødsfall. Den siste uka har antall corona-dødsfall økt med nesten 48 prosent, til et gjennomsnitt på 239 per dag.

Hittil har over 34,1 millioner mennesker i USA vært smittet av coronaviruset og mer enn 609 000 har dødd, ifølge data fra Johns Hopkins University.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer