Femåring druknet ved badestrand i Oslo

På Nordmøre ble en annen gutt funnet bevisstløs ved småbåthavn én time tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I løpet av få timer  skjedde det fredag kveld tre svært alvorlige ulykke som involverte barn og vann.

Femåring fryktes druknet

Klokka 20.20 ble en femåring funnet livløs under vann omlag 20-30 meter fra strandkanten ved Hvervenbukta i Oslofjorden. Gutten hadde da vært savnet i to timer, og livet sto ikke til å redde.

- Det ble forsøkt gjennopplivning, men gutten ble erklært død klokka 21.11, opplyser krimvaktleder Kjell Aarsheim ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Dødsårsaken antas å være drukning, men omstendighetene rundt ulykken er ikke endelig fastslått.

Stranda var full av folk da politiet sammen med dykkere fra brannvesenet og Forsvaret samt frivillige på land startet søk etter den savnede femåringen.


- Moren ringte oss klokken 18.15, fram til da trodde hun at sønnen hadde blitt med noen venner hjem, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Seksåring funnet i sjøen

Femåring druknet ved badestrand i Oslo

I Eide på Nordmøre kjempet en seks år gammel gutt i kveld for livet etter at han ble oppdaget i vannet vet ei småbåthavn. Ifølge NTB ble seksåringen funnet i 19.20-tida.

- Han ble funnet livløs i vannet, anslagsvis har han ligget i vannet i rundt fem minutter. Luftambulansen er nå på stedet, og det forsøkes gjenoppliving, sa operasjonsleder Magne Fredriksen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt like etter at gutten var hentet opp av sjøen.

Tilstanden til seksåringen var klokka 22.30 i kveld ikke avklart.

Omstendighetene rundt de to alvorlige hendelsene er foreløpig ikke klarlagt.

Samtidig som de dramatiske meldingene kom i Norge, ble det kjent at en seks år gammmel norsk gutt druknet i et innendørs boblebad i Sverige.

Dagbladet.no kommer med mer.

DØDE: Livet til en fem år gammel gutt som ble hentet opp av vannet i Hvervenbukta i kveld sto ikke til å redde. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX
DØDE: Livet til en fem år gammel gutt som ble hentet opp av vannet i Hvervenbukta i kveld sto ikke til å redde. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX Vis mer