Coronavirus i Storbritannia:

Femåring kjemper for livet

Rupert (5) har et ekstremt sjeldent syndrom. Nå er han innlagt med covid.

DØDSSYK: Rupert Moore lider av et svært sjeldent syndrom, og når har han fått corona. Foreldrene hans nekter å gi opp håpet. Foto: Just Giving
DØDSSYK: Rupert Moore lider av et svært sjeldent syndrom, og når har han fått corona. Foreldrene hans nekter å gi opp håpet. Foto: Just Giving Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Rupert Moore er født med det ekstremt sjeldne Vici-syndromet, melder den engelske lokalavisa Kent Online.

Forrige uke ble han hastet fra hjemmet sitt i Broomfield til Margates Queen Elizabeth The Queen Mother Hospital, etter å ha fått påvist viruset.

Den lille gutten ble plassert på intensivavdelingen forrige onsdag. Legenes prognose var ikke god, og familien ble forberedt på det verste, ifølge Kent Online.

Familien hans håper likevel at femåringen vil klare seg, og han kjemper fortsatt mot viruset, ei uke etter den dystre prognosen.

Legenes dystre spådom

- Forrige uke ble vi spurt om vi ønsket å gjøre det «komfortabelt» for Rupert, eller legge ham inn på intensivavdelingen, sa Ruperts mor, Camilla Crick, til Kent Online.

Hun valgte å legge sønnen på intensivavdelingen og han ble overført til Evelina Children's Hospital i London. Der skal de ha fått beskjed om at han mest sannsynlig bare hadde én dag igjen å leve.

Men de siste prognosene skal ha vist noe bedring hos Rupert, som fylte fem år forrige fredag.

BUNDET FAST: Arkeologer ved Universidad Nacional Mayor de San Marcos oppdaget nylig noe mystisk. Reporter: Anabelle Bruun / Video: AP Vis mer

- Han er ikke klar

Moren forteller at sønnens tilstand er stabil og at han har blitt noe bedre.

- Han viser oss at han prøver å kjempe, uansett hva som foregår i kroppen hans. Jeg tror han vil overleve, man kan se at han ikke gir seg. Han er ikke klar.

Gjennom sitt korte liv har Rupert trosset oddsen. Eksperter skal ha fortalt moren hans at han ville dø før sin fjerde bursdag, på grunn av Vici-syndromet.

Bare rundt 100 tilfeller av den uhelbredelige tilstanden er dokumentert rundt om i verden, med pasienter som vanligvis dør som spedbarn, ifølge avisa.

- Jeg har mye medisinsk utstyr hjemme for å hjelpe ham. Han har ryggstøtte, skinner til beina og ei hofte helt ute av ledd. Han kan ikke gå eller krabbe, sa Crick.

Blind

Rupert er registrert blind, ute av stand til å snakke, spise, bevege seg eller holde hodet oppe uten hjelp – men Crick sier at dette er første gang sønnen hennes har blitt innlagt på intensivavdelingen.

Hun har lansert en innsamlingsaksjon for å generere 2000 pund, om lag 24 000 norske kroner, for å hjelpe henne med å reise til London for å være ved sønnens seng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer