Coronavirus i Storbritannia:

Femåring kjemper for livet

Rupert (5) har et ekstremt sjeldent syndrom. Nå er han innlagt med covid.

DØDSSYK: Rupert Moore lider av et svært sjeldent syndrom, og når har han fått corona. Foreldrene hans nekter å gi opp håpet. Foto: Just Giving
DØDSSYK: Rupert Moore lider av et svært sjeldent syndrom, og når har han fått corona. Foreldrene hans nekter å gi opp håpet. Foto: Just Giving Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rupert Moore er født med det ekstremt sjeldne Vici-syndromet, melder den engelske lokalavisa Kent Online.

Forrige uke ble han hastet fra hjemmet sitt i Broomfield til Margates Queen Elizabeth The Queen Mother Hospital, etter å ha fått påvist viruset.

Den lille gutten ble plassert på intensivavdelingen forrige onsdag. Legenes prognose var ikke god, og familien ble forberedt på det verste, ifølge Kent Online.

Familien hans håper likevel at femåringen vil klare seg, og han kjemper fortsatt mot viruset, ei uke etter den dystre prognosen.

Legenes dystre spådom

- Forrige uke ble vi spurt om vi ønsket å gjøre det «komfortabelt» for Rupert, eller legge ham inn på intensivavdelingen, sa Ruperts mor, Camilla Crick, til Kent Online.

Hun valgte å legge sønnen på intensivavdelingen og han ble overført til Evelina Children's Hospital i London. Der skal de ha fått beskjed om at han mest sannsynlig bare hadde én dag igjen å leve.

Men de siste prognosene skal ha vist noe bedring hos Rupert, som fylte fem år forrige fredag.

- Han er ikke klar

Moren forteller at sønnens tilstand er stabil og at han har blitt noe bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer