Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Femåring mishandlet og livstruende skadd

Fem ganger tok stemoren femåringen til sykehuset med alvorlige skader uten at noen tok affære. Først to måneder etter at mishandlingen startet slo helsevesenet alarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er guttens onkel og hans ektefelle dømt til henholdsvis ti og åtte måneders ubetinget fengsel for vold og mishandling stesønnen, skriver Fædrelandsvennen.

Mishandlingen startet straks etter at onkelen og stemoren smuglet gutten til Norge i mai 1998. Fem ganger ble femåringen brakt til Vest-Agder Sentralsykehus med hevelser i hode og hals. Stemoren hevdet at hevelsene skyldtes allergi.

Isolert

Den sjette gangen gutten kom til behandling ved sykehuset hadde han væskeansamling i mage- og brysthule, ribbeinsbrudd, brist i leveren og ryggsøylen. Først da alamerte sykehuset barnevernet som igjen kontaktet politiet.

- Volden ble utført av omsorgspersoner som var betrodd barnet av dets foreldre i Pakistan. Gutten hadde på grunn av språkproblemer vanskeligheter med å kommunisere med omverdenen, og var følgelig prisgitt sin onkel og hans ektefelle, heter det i domspremissene ifølge Fædrelandsvennen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling