Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Femåring stjal nøklene til hvelvet

Den fem år gamle svenske jenta visste hva hun skulle gjøre da hun ble med mamma i banken. Hun gikk ut igjen med nøklene til både banken og hvelvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bankansatt i Föreningssparbanken i Malmø oppdaget plutselig at nøklene hennes var forsvunnet fra en skuff bak skranken. En gjennomgang av opptakene i overvåkingskameraene avslørte hva som hadde skjedd, skriver Aftonbladet:

Nøklene var stjålet av ei lita jente.

Gikk bak skranken

Jenta kom inn i banklokalene sammen med moren sin. Mens hun gikk i skranken for å gjøre ærendet sitt, gikk femåringen rundt omkring i lokalet. Hun kom også inn bak skranken, uten at personalet la merke til henne.

Kvinnen som oppdaget at nøklene var borte, mistenkte femåringen fordi hun hørte at det klirret i hetta til barnet. Derfor spurte hun jenta om hun hadde tatt nøklene. Den lille tyven lot seg ikke vippe av pinnen, ifølge Aftonbladet:

- Nei, jeg har ikke sett noen nøkler, svarte hun.

Deretter gikk mor og datter ut av banken.

Banksjef Jonas Dahlgren sier til den svenske avisa at de ansatte gikk gjennom overvåkingsvideoene da det ble klart at de ikke kunne finne nøklene noe sted. Han legger ikke skjul på at de ble overrasket da de så hva som skjedde:

- Kameraene dekker hele banklokalet, og vi kunne følge alle bevegelsene til piken. Ved to tilfeller var hun inne bak skrankene og fylte lommene med nøkkelknipper, sier han.

Og den målbevisste røveren ga seg ikke med dét:

- Hun prøvde også å stjele en bærbar telefon, men den fikk hun ikke ned i lomma.

Ga adgang til banken

Nøklene som jenta stjal, gjorde det blant annet mulig å gå inn i banken utenom åpningstidene. En nøkkel til et hvelv var også på knippet, i tillegg til private nøkler til hus og biler.

Bankens sikkerhetsansvarlige sperret muligheten til å bruke nøklene.

Deretter sammenliknet de tidspunktene på opptakene med innskudd og uttak i banken på samme tid. Slik fant de frem til navnet på moren. Politiet sporet opp den lille familien, som da hadde forsvunnet.

Nå blir saken overlatt til sosialmyndighetene.

- Det hele var svært utstudert. Det er skremmende og tragisk å se hvordan foreldre bruker barna sine til forbrytelser, sier banksjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media