Femåring tatt i narko-kontroll

Den fem år lille jenta ruslet alene gjennom tollen med ryggsekken sin. Da tollerne på JFK-flyplassen slo til fant de en kilo heroin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De skjer stadig oftere at narkosmuglere bruker barn til å frakte stoffet. Ei fem år gammel jente ble sendt alene fra Colombias hovedstad Bogota torsdag forrige uke. Da hun skulle gå gjennom tollen fattet tollerne mistanke. Ytterveggene i ryggsekken var usedvanlig tykke. Da de ble sprettet opp dukket den lille jentas ulovlige last opp, nærmere en kilo heroin i små poser.

- Å sende en femåring alene på et fly for å smugle narkotika er å synke til et nivå som er lavt, selv for narkosmuglere, sier spesialagent Joe Webber ved den amerikanske tollen.

Den lille kureren er nå tatt hånd om av amerikanske myndigheter. Hvem som brukte henne som smugler er fortsatt ikke kjent, men ifølge ABC News har moren til 5-åringen hatt et narkotikaproblem tidligere, det var hun som satte av datteren ved flyplassen i Bogota. Bestemoren møtte jenta på flyplassen i New York, men politiet mener hun ikke kjente til den ulovlige bagasjen.

- Dette er uten tvil den yngste narkokureren som har reist til New York alene. Kanskje er det den yngste noensinne i verden, sier Dean Boyd talsmann for tollen til ABC News.

Tidligere denne uka ble en 12 år gammel gutt fra Nigeria stoppet på flyplassen i New York. Han var blitt tvunget til å svelge 87 kondomer med heroin.

YNGST: Den lille jenta ble tatt på JFK-flyplassen i New York.