Femåringen funnet

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Mamma, jeg sovnet. Jeg er sulten og fryser på føttene og hendene, sa den savnede fem år gamle Marlene Balchen da hun ble funnet i god behold ved 23.30-tida i natt. Da hadde hun vært savnet i skogen på Jernesheia i Kristiansand i nærmere seks timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var ute i skogen, jeg, sa den smilende jenta til Dagbladet da hun på sterke Røde Kors-armer ble båret inn i hjemmet på Jernesheia i Kristiansand.

Hele bydelen stilte opp for å lete da den svært nærsynte jenta ble meldt savnet ved 18-tida i går ettermiddag. Til slutt måtte ledelsen sende hjem et 70-tall frivillige. På dette tidspunktet var allerede 300 mennesker ute i det særdeles ulendte terrenget.

Det utspant seg sterke gledesscener da Marlene ble gjenforent med sine foreldre, Katalyn (37) og Sjur Balchen.

- Det har vært en fryktelig kveld. Tankene har svirret om hva som kunne ha skjedd med datteren vår, sa mamma Katalyn til Dagbladet.

Det var en patrulje fra Kristiansand Røde Kors som fant jenta etter flere timers leting. Dagens helt var søkehunden som markerte inne i skogen.

Da letemannskapene kikket etter, fant de femåringen sovende ved et tre. Funnstedet ligger bare drøyt 50 meter fra nærmeste garasje i nabolaget der Marlene gikk seg bort.

- Jeg gikk og gikk. Til slutt ble jeg så trøtt at jeg sovnet i skogen, fortalte Marlene.

Femåringen var i oppsiktsvekkende god form etter å ha tilbrakt mer enn ti timer utendørs i det kalde været. Marlene var sulten og ble straks tilbudt middag.

- Jeg varmet opp restene av julemiddagen i det lengste fordi jeg trodde at Marlene var like om hjørnet. Etter hvert forsto jeg at hun hadde gått seg bort og da tok jeg middagen av ovnen, fortalte mammaen.

Foreldrene kan ikke få fullrost det store antallet mennesker som på kort varsel stilte opp. - Det var en helt utrolig opplevelse midt oppe i den fryktelige uvissheten, sa pappa Sjur da dramaet var over.

Marlene forsvant etter at hun i går formiddag var ute i skogholtet nord for Jernesheia sammen med lillesøster Susanne (3) og en seks år gammel nabogutt.

- Nå er vi bare glade og skal kose oss med jenta vår, sa foreldrene ved midnatt.

FUNNET I SKOGEN: Store letemannskaper med støtte fra et Sea King helikopter lette i går kveld etter jenta i området rundt Jernesheia i Kristiansand.