Femåringen som overlevde skal være 14 år gammel jente

152 fortsatt savnet etter Airbus-ulykken ved Komorene.

SAMLES I MARSEILLE: Pårørende til passasjerene ombord på IY 626 har samlet seg på flyplassen i Marseille. Flyet tok av fra Charles De Gaulle i Paris i går, og mellomlandet i Marseille, Sanaa og Djibouti. Foto: AFP PHOTO ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/SCANPIX
SAMLES I MARSEILLE: Pårørende til passasjerene ombord på IY 626 har samlet seg på flyplassen i Marseille. Flyet tok av fra Charles De Gaulle i Paris i går, og mellomlandet i Marseille, Sanaa og Djibouti. Foto: AFP PHOTO ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I formiddag uttalte flyselskapet Yemenia at det skulle ha blitt funnet en overlevende etter Airbus-ulykken utenfor Komorene i natt norsk tid.

Forvirring om alder og kjønn
Ifølge flyselskapet skulle den overlevende være et fem år gammelt barn, men om det var gutt eller jente var uklart. Tilstanden til barnet var også uklart. Etterhvert ble det kjent at den overlevende var en fem år gammel gutt.

Nå sier immigrasjonsbetjent Rachida Abdullah på Komorene at den overlevende trolig er ei 14 år gammel jente, ifølge AP.

Det er foreløpig ingen andre som har bekreftet kjønn eller alder på personen som ble hentet opp etter flystyrten.  Det var 153 personer om bord i flight IY626 fra Yemenia Airways.
142 passasjerer og en besetning på elleve personer.

Flyet var en Airbus A310-300. Passasjerene kom fra Charles De Gaulle og hadde byttet fly i Sanaa. Flyet styrtet 15 kilometer utenfor kysten av Komorene, 39 kilometer fra flyplassen hvor det skulle lande. Det var sterk vind da flyet forsøkte å lande.

Ikke meldt om flere overlevende
Det er ikke meldt om andre overlevende enn denne ene personen, som nå ligger på sykehus i Komorene.
Flere døde er plukket opp fra Indiahavet, men antallet er foreløpig uklart. Ifølge AP, som siterer myndighetene på Komorene, er tre lik funnet.

Flere lik er observert flytende i vannet, skrev Reuters. Også bensinrester er sett i vannet utenfor Komorene.

Ibrahim Kassim, fra luftsikkerhetstjenesten Asecna, sier til Sky News at flyet styrtet fem til ti kilometer fra kysten.

- Vi tror flyet styrtet mens det forberedte seg på å lande, sier Kassim.
66 franske statsborgere ombord
En FN-talsmann sier til Sky News at kontrolltårnet i Moroni mistet kontakten med flyet idet det gikk inn for landing. To franske militærfly og et fransk skip skal ifølge Reuters ha reist fra øyene Mayotte og Reunion for å lete etter flyet.

Det var 66 franske statsborgere ombord i flyet. Flere pårørende har samlet seg på flyplassen Charles De Gaulle utenfor Paris,samt ved flyplassen i Marseille.
UD har tidligere sagt at det ikke var nordmenn ombord.

STYRTET: Dette flyet styrtet i Indiahavet før det skulle lande på Komorene. Dette bildet er fra 27. juli 2002. Foto: REUTERS/Thomas Noack/SCANPIX
STYRTET: Dette flyet styrtet i Indiahavet før det skulle lande på Komorene. Dette bildet er fra 27. juli 2002. Foto: REUTERS/Thomas Noack/SCANPIX Vis mer