Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Femåringer på rånetur i Sverige

Lånte onkels Mercedes for å kjøpe sjokolade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Albijon, Leotrim og Alorenta hadde lyst til å dra til butikken og kjøpe sjokolade. Derfor tok de like godt onkelens bil og kjørte av gårde på egen hånd, skriver Expressen.

Femåringenes ville kjøretur gjennom Malmø endte utrolig nok bare med et par bulker i bilen.

Krasjet i lyktestolpe

Da storebror Elion (7) gikk til kiosken for å få seg sjokolade, bestemte brødrene Albijon (5) og Leotrim (4) at de også ville bli med. Leotrim knabbet nøklene, Albijon fikk ansvar for å kjøre, og den fireårige kusinen Alorenta hoppet også inn i bilen, onkelens Mercedes 300.

Albijon førte bilen ut på en sykkelvei og inn på en trafikkert gate. Der måtte flere fotgjengere hoppe til siden da femåringen satte gassen i bånn.

Men etter å ha kjørt flere kilometer, ble en venstresving litt for vanskelig for den unge bilføreren, som krasjet bilen inn i en stolpe. Uskadde kom de tre medsammensvorne seg ut av bilen - og la på sprang hjem.

Skylder på broren

- Da vi kom til Hårds vei var det fullt av politi og ambulanser, så først trodde jeg at guttene hadde skadet noen andre. Så jeg var bare takknemlig for at ingen ble skadet, sier guttenes pappa, som først ikke trodde at det var mulig at de kunne ha tatt bilen.

TOK EN KJØRETUR: Brødrene Leotrim (4) og Albijon (5) lånte onkelens bil for å følge etter storebror Elion (7) til butikken. Foto: ULF RYD/KVÄLLSPOSTEN
TOK EN KJØRETUR: Brødrene Leotrim (4) og Albijon (5) lånte onkelens bil for å følge etter storebror Elion (7) til butikken. Foto: ULF RYD/KVÄLLSPOSTEN Vis mer

Guttene var i fin form da de snakket med Expressen etter kjøreturen.

- Det var han som kjørte, sier Leotrim og peker på storebroren.

image: Femåringer på rånetur i Sverige
Hele Norges coronakart