Fembarnsfar (30) stakk mann i ansiktet, halsen og hodet

Nå er han dømt for «fullstendig meningsløs» knivvold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): En 30 år gammel fembarnsfar, bosatt i Oslo, er i Oslo tingrett dømt for å stukket en mann gjentatte ganger med en tapetkniv.

Mannen ble påført flere kutt i ansiktet, hals og i hodet og fikk tydelige arr etter episoden. 30-åringen, som er somalisk statsborger, er også dømt for å ha stukket en kvinne i underarmen, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Mannen ble dømt til ett år og seks måneder i fengsel, hvorav seks av månedene ble gjort betinget.

Knivstukket på fest
Hendelsene skjedde om morgenen 12. april 2008. Domfelte og de to fornærmede var sammen to andre menn og en kvinne i en leilighet i Oslo på det som beskrives som en fest. Mennene hadde drukket betydelige mengder vodka, øl og brukt det narkotiske stoffet khat fra cirka 22.00 kvelden før.

I løpet av kvelden skal mannen, ifølge dommen, ha kranglet med fornærmede gjennom deler av kvelden og natta.

Etter en stund ble den nå domfelte fembarnspappaen bortvist fra det sosiale laget. Men etter litt kom 30-åringen tilbake og fikk slippe inn igjen etter at han hadde sagt at han hadde roet seg. Ifølge dommen satt 30-åringen sammen med de to fornærmede i en sofa da han plutselig hadde en kniv i hånda.

Den fornærmede mannen forsøkte å ta fra mannen kniven ble han stukket første gang. Situasjonen eskalerte og mannen ble stukket flere ganger. En kvinne kom i mellom og ble stukket i underarmen.

- Fullstendig meningsløst
Den domfelte erkjente deler av hendelsesforløpet under rettssaken i Oslo tingrett.

I straffeutmålingen slår dommen hardt ned på handlingen:

«Hans opptreden fremstår som fullstendig meningsløs og unødvendig, og vitner om manglende respekt for andres liv og helse», heter det i dommen.

Dommen mener også at bruk av kniv på fest eller i sosiale sammenhenger der det brukes kniv er et «tiltagende og alvorlig problem».

Dagbladet.no har forleøpig ikke kommet i kontakt med domfeltes forsvarer.