Fembarnsfar (44) tilstår ferje-brann

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mannen som forrige helg forsøkte å sette fyr på Color Lines danskeferje MS «Christian IV», er en 44 år gammel fembarnsfar fra Aust-Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fembarnsfaren har lagt alle kort på bordet og erkjenner straffskyld. Han er siktet etter mordbrannparagrafen. Laveste strafferamme er ubetinget fengsel i to år.

44-åringen er ikke mistenkt for befatning med to andre påsatte branner på Color Line-ferjer siste året.

På svipptur

Branntilløpet på MS «Christian IV» forrige søndag ble raskt oppdaget og slokket. 44-åringen var på nattshoppingtur til Hirtshals og ferja befant seg i Skagerrak da brannen ble varslet ved såkalt «stille alarm» til brua.

Mannen har forklart at han brukte en lighter da han satte fyr på sengetøyet i en ledig og ulåst lugar på samme dekk som han selv bodde. Han skal ha drukket alkohol forut for handlingen.

Ville melde seg

- Jeg kan ikke forklare hva som skjedde. Da jeg sto ved baren noen minutter seinere skjønte jeg at jeg hadde gjort noe forferdelig galt, sa 44-åringen etter gårsdagens fengslingsmøte i Kristiansand forhørsrett.

Noen dager etter ildspåsettelsen skal 44-åringen ha vært på nippet til å melde seg for politiet. Men motet sviktet.

Men etterforskerne klarte å sirkle ham inn. Pågripelsen skjedde onsdag morgen.

I går ble mannen begjært varetektsfengslet for fire uker fordi påtalemyndigheten mener det er fare for at mannen begår nye ildspåsettelser.

Psykiske problemer

Gode observasjoner fra mannskapet var avgjørende for at mannen ble avslørt. De merket seg at 44-åringen viste en litt merkelig oppførsel.

Dagbladet erfarer at påtalemyndigheten vurderer å be om judisiell observasjon av fembarnsfaren.

Det er ikke mistanke om at 44-åringen står bak andre branntilløp i distriktet.

<B>PÅSATT:</B> MS Christian IV var på vei fra Kristiansand til Hirtshals da 44-åringen forrige søndag satte fyr på sengetøyet i en lugar på danskebåten.