Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn

En 65 år gammel mann risikerer 21 års fengsel for voldtekt av to av sine fem barn. Han er også tiltalt for å mishandlet alle de fem barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rettssaken mot mannen starter i Nord-Troms tingrett mandag.

Mannen er tiltalt for å ha voldtatt døtrene sine flere ganger fra de var henholdsvis 11 og 14 år gamle.

Voldtektene skal i hovedsak ha skjedd i mannens hjem, men ifølge tiltalen har også mannen voldtatt den ene datteren på et hotell i Tromsø. Både voldtektene av de to døtrene og mishandlingen av alle barna skjedde i en periode på mellom to og tre år, mens mannen bodde i Troms.

Flere av punktene i tiltalen har strafferamme på 21 år.

- Vi beveger oss helt opp mot øvre strafferamme vi har i Norge i denne saken, sier statsadvokat Tor Børge Nordmo til NRK.

Mishandlingen skal ha skjedd i form av voldshandlinger, og alle barna har i ettertid utviklet psykiske lidelser som følge av volden, deriblant posttraumatiske stresslidelser, angst, depresjon og spiseforstyrrelser.

Nordmo sier disse senskadene vil bli viktige i rettsforhandlingene.

Fembarnsfaren skal blant annet ha gitt en av sønnene sine elektrisk støt og slått ham med jernstang, og han skal ha kastet gjenstander på alle barna og kastet dem i vegger og gulv. Noen av voldshandlingene mot den ene sønnen fant sted i Libanon.

Det er satt av tre og en halv uke til saken, som ble hasteberammet i Nord-Troms tingrett i Tromsø.

Mannens forsvarer, Asja Cemalovic, sier til NRK at hennes klient ikke erkjenner straffskyld, og at hun ikke ønsker å kommentere saken ytterligere. Den tiltalte 65-åringen er i dag bosatt i Sandefjord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer