Fembarnsmor diktet opp fem ekstra barn

Fikk 170 000 kroner i engangsstønad for fem unger som ikke finnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kvinnen (28) har fem barn fra før, men ringte legen og påsto at hun først var gravid med tvillinger og deretter trillinger. Legen gikk god for opplysningene og skjema for barnefødsel ble sendt til trygdeetaten.

33 584 kroner per barn

Trygdeetaten utbetaler en engangsstønad hvis man ikke har tjent opp retten til fødselspenger, denne er på 33 548 kroner per barn. Stønaden er skattefri. 28-åringen og hennes fem oppdiktede unger fikk totalt 167 920 kroner, skriver Adresseavisen.

Etter en stund fattet trygdeetaten mistanke, én kvinne på 28 kunne neppe ha klart å få til sammen 10 barn.

I slutten av november ble hun anmeldt for grovt bedrageri til Sør-Trøndelag politidistrikt. Politiet forsøkte å avhøre kvinnen (28) tidligere denne uken, men måtte raskt gi seg. Kvinnen dro med seg de fem eksisterende barna til politihuset. Hun hevdet at hun ikke kunne skaffe barnevakt.

- Vi fant det ikke tilrådelig å foreta noe formelt avhør. hun ble sendt hjem, og vil bli innkalt til et nytt avhør på nyåret, sier politioverbetjent Geir Denstad til Adresseavisen.

Legens feil

Kvinnen ble foreholdt anmeldelsen, og ting tyder på at hun har en annen forklaring på hva som har skjedd. I anmeldelsen står det at hun har motatt urettemessig stønad i halvannet år. Selv har hun forklart at hun tok kontakt med en lege som hun har henvendt seg til tidligere, han var ikke fastlegen hennes.

Legen fikk opplyst at hun først ventet tvillinger, deretter trillinger. All konsultasjon i forbindelse med svangerskapene foregikk på telefon. I avhør har legen forklart at han ikke hadde noen grunn til å tro at kvinnen løy på seg nye svangerskap. Det hele gikk på tillitt siden hun hadde vært hans pasient før.


Kjenning hos politiet

Kvinnen (28) er kjent fra tidligere bedragerisaker. I slutten av november, da hun ble anmeldt for de falske svangerskapene, sto hun i Fosen tingrett tiltalt for bedrageri i forbindelse med salg av mobiltelefoner. Hun brukte nettstedet QXL for å annonsere for salg av mobiltelefoner og mottokk forskudd for disse. Men mobiltelefonene ble aldri sendt ut. Ifølge tiltalen dreier det seg om betydelige beløp.

Finnes ikke: Kvinnen (28) diktet opp fem ekstra barn for å få trygdepenger.