Feminine teknikker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Baksnakking:

Baksnakking kan for eksempel være å si: «Hun holder ikke styr på alle forholdene sine heller.» På denne måten kan kvinners innflytelse undergraves.

Tilbaketrekning:

Mange kvinner trekker seg tilbake når de ikke får det som de vil, eller når det blir tøft.

Offerrolllen

Offeret må hjelpes, og mye tid og energi benyttes til å få offeret på fote igjen. Utsagn som: «Gjør dere dette, har jeg ingenting å leve for», kan være en hersketeknikk. Vær oppmerksom på at slike utsagn kan være ekte.

Somatisering:

«Du prater så jeg får vondt i hodet.» En kvinnelig hersketeknikk kan være å påberope seg sykdom og lidelse pga. din atferd. «Etter at jeg hadde renskrevet alle de ekstra forslagene du kom med, måtte jeg bare bestille time hos fysioterapeut.»

Berøringstrikset:

Det at du tar på mennesker for å få deres oppmerksomhet. Andre teknikker er å gå nærmere mennesker enn de liker, å invadere rommet deres. Husk også at det kan være fint å bli tatt på.

Testosterontrikset: «Dere gutter», «nå må dere slutte å bråke», «gutta boys». Kom til saken. Benyttes ofte når det er uenighet mellom menn, det blir en form for latterliggjøring: Hva driver dere med, dette blir for dumt. Kilder: Frøydis Tevik, psykolog og Karin Yrvin, kvinnepolitisk sekretær i Ap.