Feminist fra Rødt utsatt for nakenhacker

Rødt-politiker Kjersti Nyhagen ga ut nakenbilder av seg selv til menn på nettet. Nå har hun tatt et oppgjør med fortida og blitt feminist.

HACKEROFFER: Kjersti Nyhagen skal ha fått eposten sin hacket av en 29 år gammel Oslo-mann som er tiltalt i en av norgeshistoriens største hackersaker. Foto: Privat
HACKEROFFER: Kjersti Nyhagen skal ha fått eposten sin hacket av en 29 år gammel Oslo-mann som er tiltalt i en av norgeshistoriens største hackersaker. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 29 år gammel Oslo-mann er tiltalt for datainnbrudd og heleri etter at han skal ha stjålet informasjon om 66 millioner brukere av bildelagringstjenesten Photobucket.

I tillegg skal han ha overvåket 187 private norske eposter og sendt informasjon fra dem til sin egen epost. Kripos har kun fått kontakt med noen og tretti av dem. Politiet har tidligere opplyst til Dagbladet at han skal ha vært på jakt etter nakenbilder.

Saken mot 29-åringen skulle ha startet i Oslo tingrett mandag, men ble utsatt på grunn av tiltaltes helsetilstand.

- Jeg var dum og naiv En av dem som skal ha blitt utsatt for nakenhackere er Rødt-politiker Kjersti Nyhagen. 36-åringen var medlem av Frodig.no våren 2008, og ble i likhet med flere andre brukere av nettsamfunnet utsatt for hacking av sin personlige epostkonto.

Nyhagen fikk i fjor høst en epost fra Kripos der de fortalte at eposten hennes var hacket, men det var først da Dagbladet fikk kontakt med henne denne uka, at hun skjønte hva hun var utsatt for.

- Det er svært skremmende at noen har vært inne på eposten min, sier Nyhagen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer