HACKEROFFER: Kjersti Nyhagen skal ha fått eposten sin hacket av en 29 år gammel Oslo-mann som er tiltalt i en av norgeshistoriens største hackersaker. Foto: Privat
HACKEROFFER: Kjersti Nyhagen skal ha fått eposten sin hacket av en 29 år gammel Oslo-mann som er tiltalt i en av norgeshistoriens største hackersaker. Foto: Privat Vis mer

Feminist fra Rødt utsatt for nakenhacker

Rødt-politiker Kjersti Nyhagen ga ut nakenbilder av seg selv til menn på nettet. Nå har hun tatt et oppgjør med fortida og blitt feminist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En 29 år gammel Oslo-mann er tiltalt for datainnbrudd og heleri etter at han skal ha stjålet informasjon om 66 millioner brukere av bildelagringstjenesten Photobucket.

I tillegg skal han ha overvåket 187 private norske eposter og sendt informasjon fra dem til sin egen epost. Kripos har kun fått kontakt med noen og tretti av dem. Politiet har tidligere opplyst til Dagbladet at han skal ha vært på jakt etter nakenbilder.

Saken mot 29-åringen skulle ha startet i Oslo tingrett mandag, men ble utsatt på grunn av tiltaltes helsetilstand.

- Jeg var dum og naiv En av dem som skal ha blitt utsatt for nakenhackere er Rødt-politiker Kjersti Nyhagen. 36-åringen var medlem av Frodig.no våren 2008, og ble i likhet med flere andre brukere av nettsamfunnet utsatt for hacking av sin personlige epostkonto.

Nyhagen fikk i fjor høst en epost fra Kripos der de fortalte at eposten hennes var hacket, men det var først da Dagbladet fikk kontakt med henne denne uka, at hun skjønte hva hun var utsatt for.

OMFATTENDE: Dette er noen av de 187 epostene den tiltalte 29-åringen skal ha hacket og hentet informasjon fra. (Navn og epostadresser er sladdet av Dagbladet).
OMFATTENDE: Dette er noen av de 187 epostene den tiltalte 29-åringen skal ha hacket og hentet informasjon fra. (Navn og epostadresser er sladdet av Dagbladet). Vis mer

- Det er svært skremmende at noen har vært inne på eposten min, sier Nyhagen til Dagbladet.

Nyhagen forteller at hun hadde mange nakenbilder inne på eposten sin, men at hun nå er blitt feminist og tatt et oppgjør med fortida si.

- Jeg har veldig god kontroll på livet mitt nå. En gang i tida var jeg dum og naiv og ga bort bilder av meg selv i hytt og pine. Men jeg er nå blitt mer politisk interessert, og gjør ikke det lenger, sier Rødt-politikeren, som håper å bli nominert til kommunestyret i Drammen for Rødt foran kommunevalget neste høst.

- Bli kjent 36-åringen ønsker nå å advare unge jenter med å gå i samme fella som hun selv gjorde, og la seg sjarmere på nett og gi ut private bilder.

- Rådet er å bli kjent med den man skriver og ikke gi ut nakenbilder. Sånn som jeg har sett det, er ikke gutter interessert i jenter som gir ut så mye av seg selv med en gang, da mister de interessen, sier Nyhagen, som helt har sluttet å gi ut nakenbilder.

Bilder på internett

• Enhver som publiserer bilder på nettet må forholde seg til personopplysningslovens og åndsverklovens bestemmelser.

• Det innebærer at man ikke kan publisere et bilde av en person uten samtykke av den avbildede.

• Det er den som har publisert bildene som eventuelt må bevise at et frivillig, uttrykkelig og informert samtykke virkelig foreligger.

Kilde: slettmeg.no, for bilder av barn, se informasjon her.

Hun minner videre unge mennesker om at bilder som blir lagt ut på nettet, kan være vanskelig å fjerne seinere.

- Da internett først kom, tenkte man ikke at det var veldig stort. Nå har jeg skjønt at det som er på internett blir der for alltid. Når man er i en situasjon på internett, kan man ta dumme valg som kan få konsekvenser seinere i livet. Det som er der kan komme ut til hele verden.

FRODIG.NO: Kjersti Nyhagen var medlem av nettsamfunnet Frodig.no, det var sannsynligvis der den tiltalte 29-åringen klarte å få tilgang til hennes private epost, der hun blant annet oppbevarte nakenbilder av seg selv. Foto: Privat
FRODIG.NO: Kjersti Nyhagen var medlem av nettsamfunnet Frodig.no, det var sannsynligvis der den tiltalte 29-åringen klarte å få tilgang til hennes private epost, der hun blant annet oppbevarte nakenbilder av seg selv. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer