Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feminister tilstår Havfrue-hærverk

KØBENHAVN (NTB-RB): En feministisk aksjonsgruppe tok onsdag på seg ansvaret for å ha saget av hodet på Den lille havfruen ved innseilingen til København. Også halshuggingen av gallionsfiguren Valkyrien på Holmen skal ha vært feministenes verk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den lille havfruens hode ble fjernet for å skape et symbol på den kvinnefiendtlige og sexfikserte mannsdrømmen der kvinner kun er kropp uten hode, het det i pressemeldingen fra gruppen Radikal Feministisk Fraktion.

Gruppen påtok seg ansvaret for hærverkene, men ingen navnetrekk var å finne på pressemeldingen.

- Hvem som helst kan ha skrevet dette. Vi tar det likevel alvorlig, fordi avsenderne kan være gjerningsmennene eller ha forbindelse med dem, sier kriminalinspektør Niels J. Abildgaard ved politiet i København.

Politiet har fastslått at pressemeldingen ble sendt fra en kiosk i sentrum av hovedstaden i ettermiddag, men har utover det ingen spor å gå etter.

Den lille havfrue mistet sitt hode natt til i dag, og senere samme dag fant en rengjøringsassistent det avsagde hodet til den 150 år gamle gallionsfiguren Valkyrien i en plastpose på et dametoalett i et kjøpesenter i København.

Kriminalinspektør Abildgaard regner med at det er de samme gjerningsmennene - eller -kvinnene - som har vært på ferde.

- Det er meget påfallende at Valkyriens hode dukker opp samme dag som Havfruen mister sitt. Gallionsfigurens hode forsvant allerede før jul, og det har i hvert fall ikke ligget lenge på dametoalettet, understreker Abildgaard.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!