Feministstøtte til utviklingsminister Solheim

Forbudet mot abort i Sør-Dakota er å behandle kvinner som politiske fanger. Det sier den amerikanske feministen Gloria Steinem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): -  Resultatet av det nye loven er at kvinner behandles som politiske fanger, de blir tvunget til å føde voldtektsmenns barn, sa Gloria Steinem på et møte i Seattle.

I det nye abortforslaget i Sør-Dakota er det heller ikke tillatt med abort etter incest eller voldtekt. Loven gir myndighetene kontroll over en kvinnes livmor, sa feministen.

Mot Bush

Steinem mener man må gå Bush i sømmene i spørsmålet om abort og fødselskontroll. Bush har flere ganger sagt at han ikke akter å bruke velgernes penger på abort.

Hun er dermed enig med Erik Solheim. På kvinnedagen gikk Solheim ut mot president Bushs abortpolitikk. Bush har flere ganger sagt at han ikke akter å bruke velgernes penger på abort.

12 stemmers overvekt

Ifølge Solheim har Bush fjernet støtte til internasjonale organisasjoner for trygg abort. Solheim gir derfor tilsagn om politisk støtte til opprettelsen av et nytt fond, International Planned Parenthood Federation (IPPF).

Ifølge Steinem har det nye lovforslaget i Sør-Dakota ikke engang støtte fra et flertall av velgerne. Det ble vedtatt med 12 stemmers overvekt, med unntak bare dersom et svangerskap skulle være livstruende for en kvinne.

Steinem mener det er en god nyhet at flertallet av amerikanerne er for kvinnens rett til å velge.

Men hun mener Bush blir støttet av høyreekstremistene som vil fremme lover mot abort og prevensjon.

FEMINIST: Gloria Steinem.
FÅR STØTTE: Utviklingsminister Erik Solheim