IMAGE:  Demonstrerende medlemmer står av prinsipp ikke fram med navn, men skjuler seg ofte bak Guy Fawkes-masker, inspirert av filmen V for Vendetta. Foto: Lars Myhren Holand.
IMAGE: Demonstrerende medlemmer står av prinsipp ikke fram med navn, men skjuler seg ofte bak Guy Fawkes-masker, inspirert av filmen V for Vendetta. Foto: Lars Myhren Holand.Vis mer

Femteklassing møtte opp i retten med skoleuniform og innrømmet massiv hacking

- 12-åringen hadde et helt arsenal av «cyber-våpen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På torsdag møtte en kanadisk far opp i retten i Quebec sammen med sin 12 år gamle sønn.

Sønnen, kledd i skoleuniform, erklærte seg skyldig i tre tilfeller av hacking som han var tiltalt for, skriver The Daily Dot.

12-åringen skal angivelig ha hjulpet internettsamfunnet Anonymous med å stenge ned og hacke flere nettsider eid av myndighetene under en student-demonstrasjon i Quebec i mai i fjor.

Begynte som 9-åring Over 300 000 mennesker tusen deltok i demonstrasjonene. De digitale demonstrasjene stengte flere nettsteder i to dager og regjeringen anslår at det ble gjort skader for over 60 000 dollar.

The Toronto Sun melder at 12-åringen hadde et helt arsenal av cyber-våpen til sin disposisjon: Evnen til å starte angrep på nettsteder, evnen til slette andre hjemmesider og evnen til å få tilgang til det som i utgangspunktet var sikre databaser.

Guttan skal ifølge avisa ha begynt med hackingen da han var ni år gammel.

- Det er lett å hacke, men jeg skal ikke fortsette så mye med det, jeg skal kutte ned, skal femteklassingen ha fortalt andre hackere.

«Ta gata tilbake» Nå ønsker politiet i Montreal å slå hardt ned mot hackerne.

«Tiden har kommet for å ta tilbake gatene våre, for å kreve rettferdighet for folket i denne byen, i denne provinsen og i Canada. Vi krever en offentlig høring», skriver politiet i en pressemelding.

Flere hackere er også arrestert, men 12-åringen er den klart yngste. Hans advokat hevder at på grunn av hans unge alder er det «ingen politiske formål».

Anonymous' formål er å «kjempe for ytringsfrihet og mot det de anser som sensur og misbruk». Internettsamfunnet har flere ganger tidligere erklært «krig» mot myndigheter verden over.