BLOMSTER OG LYS: Utenfor Le Bataclan Theater har sørgende lagt ned blomster og tent lys for de som døde i et av terrorangrepene som rammet Paris fredag 13. november. De fleste av de 129 døde ble drept inne i konsertlokalet der det amerikanske bandet Eagles of Death Metal spilte. Som følge av angrepene har Frankrike erklært unntakstilstand. Foto: Carolyn Cole / Los Angeles Times / Polaris.
BLOMSTER OG LYS: Utenfor Le Bataclan Theater har sørgende lagt ned blomster og tent lys for de som døde i et av terrorangrepene som rammet Paris fredag 13. november. De fleste av de 129 døde ble drept inne i konsertlokalet der det amerikanske bandet Eagles of Death Metal spilte. Som følge av angrepene har Frankrike erklært unntakstilstand. Foto: Carolyn Cole / Los Angeles Times / Polaris.Vis mer

Femten år med terror i Europa: - Angrepene mot Paris på fredag er et brudd med en tendens

- Det er vanskelig å skulle forutse slike angrep og målvalg når terroristene ikke har noen etiske eller moralske begrensninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Det har vært mer enn 30 terrorangrep i Europa de siste 15 årene. Fredagens terrorangrep i Paris er det siste i rekken så langt.

- De siste fem årene har det vært mindre massedødfokus i terrorangrepene, og få simultanangrep. Angrepene mot Paris på fredag er et brudd med den tendensen, som før har vært at terroristene har gått etter politi og militære. Dette viser hvor viktig et bredt fokus i trusselvurderingene er, for terroristene kan slå til mot hvem som helst og hvor som helst, sier Cato Hemmingby på telefon til Dagbladet.

Hemmingby er doktorgradsstipendiat ved Politihøgskolen, og forteller at det har blitt flere angrep mot «myke mål» - steder og personer som ikke er godt beskyttet, fra og med Charlie Hebdo-angrepet i januar. Totalt syv enkeltstående terrorangrep har rammet Europa i år, mot kun ett i fjor.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn