Du leser nå Dagbladet Pluss

Femten år med terror i Europa: - Angrepene mot Paris på fredag er et brudd med en tendens

- Det er vanskelig å skulle forutse slike angrep og målvalg når terroristene ikke har noen etiske eller moralske begrensninger.

BLOMSTER OG LYS: Utenfor Le Bataclan Theater har sørgende lagt ned blomster og tent lys for de som døde i et av terrorangrepene som rammet Paris fredag 13. november. De fleste av de 129 døde ble drept inne i konsertlokalet der det amerikanske bandet Eagles of Death Metal spilte. Som følge av angrepene har Frankrike erklært unntakstilstand. Foto: Carolyn Cole / Los Angeles Times / Polaris.
BLOMSTER OG LYS: Utenfor Le Bataclan Theater har sørgende lagt ned blomster og tent lys for de som døde i et av terrorangrepene som rammet Paris fredag 13. november. De fleste av de 129 døde ble drept inne i konsertlokalet der det amerikanske bandet Eagles of Death Metal spilte. Som følge av angrepene har Frankrike erklært unntakstilstand. Foto: Carolyn Cole / Los Angeles Times / Polaris.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært mer enn 30 terrorangrep i Europa de siste 15 årene. Fredagens terrorangrep i Paris er det siste i rekken så langt.

- De siste fem årene har det vært mindre massedødfokus i terrorangrepene, og få simultanangrep. Angrepene mot Paris på fredag er et brudd med den tendensen, som før har vært at terroristene har gått etter politi og militære. Dette viser hvor viktig et bredt fokus i trusselvurderingene er, for terroristene kan slå til mot hvem som helst og hvor som helst, sier Cato Hemmingby på telefon til Dagbladet.

Hemmingby er doktorgradsstipendiat ved Politihøgskolen, og forteller at det har blitt flere angrep mot «myke mål» - steder og personer som ikke er godt beskyttet, fra og med Charlie Hebdo-angrepet i januar. Totalt syv enkeltstående terrorangrep har rammet Europa i år, mot kun ett i fjor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.