Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Femten krigsforbrytere stakk av

KFOR-styrkene i Kosovo jakter nå på 13 serbiske krigsforbryterer som fortsatte på frifot etter gårsdagens pinlige masseflukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN har nå satt i gang egen etterforskning av hendelsen. 15 fanger greide å komme seg ut etter å ha overmannet fire vakter. To ble tatt ikke lenge etterpå, og KFOR-styrkene har satt opp veiblokader og søker gjennom hus i området for å finne resten.

Totalt 22 fanger har de siste sju månedene greid å stikke av fra FNs fengsel for krigsforbrytere i Mitrovica.

- Dette er mer enn flaut, sier FN-talsperson Susan Manuel.

FN-tjenestemenn i Mitrovica sier til BBC at rømningen var et katastrofe som ventet på å inntreffe. De har flere ganger advart FN-hovedkvarteret mot farene mot å holde så mange serbiske fanger i ett fengsel. Det har vært flere hendelser både i og utenfor fengselet, som ligger nær grensen til Serbia, der eventuelle rømlinger vil være utenfor rekkevidden til det internasjonale rettssystemet.

Av de tretten rømlingene som fortsatt er på frifot er fire tiltalt for krigsforbrytelser, tre for medvirkning til folkemord, fire for massemord, en for mor og en for brannstiftelse og tyveri.

PÅ FRIFOT: Syv av de femten serberne som i går stakk av fra FNs fengsel i Mitrovica.