Femten personer skadd

Femten personer ble skadd da en buss og en trailer med papirruller kolliderte på E6 sør for Lundamo i Sør-Trøndelag tirsdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en buss med 35 passasjerer som frontkolliderte med en lastebil, sier operasjonsleder Hallgeir Stokken ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

7 personer er alvorlig skadet i ulykken, og er fraktet til St Olavs hospital i Trondheim. 8 personer er lettere skadd og venter på transport til sykehuset. De 20 resterende passasjerene blir tatt hånd om av forsvaret på stedet.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.38. Politiet kalte ut alt tilgjengelig personell fra ambulansetjeneste, brannvesen og politi.

- Vi har to helikoptere i lufta, et fra Luftambulansen og et Seaking helikopter. Vi har også fire politipatruljer på stedet, sier Stokken.

Passasjerene er fra pinsemenigheten Betel i Trondheim og var på vei hjem fra en 16-dagers studietur i Europa da ulykken skjedde, opplyser Helge Rønningen i Trondheim Turbuss til NTB.

Busselskapet fikk først ved 19-tiden vite at det var deres buss som var involvert, og ansatte i selskapet dro straks nedover fra Trondheim for å se hva de kunne gjøre på ulykkesstedet.

Ifølge busselskapet er ulykkesbussen fra 1996 og ble ført av en erfaren sjåfør, som også er disponent i busselskapet.

- En tankbil sperrer veien bak bussen og traileren, men vi vet ikke om det er flere kjøretøy involvert, sier vaktsjef Jon Eivind Schefte til Dagbladet.no. Ytterligere to personbiler skal være involvert i ulykken, men ingen av personene i disse kjøretøyene skal være skadet.

Det har gått mange rykter rundt ulykken. De første meldingene antydet at det var en skolebuss som kolliderte med en militær trailer fra øvelsen «Strong Resolve.»

- Jeg tror folk har blandet sammen denne ulykken med en øvelse vi hadde tidligere i dag, sier Schefte. Øvelsen gjaldt en kollisjon mellom en skolebuss og en tankbil. Det er ikke bekreftet hva slags buss som faktisk kolliderte ved Lundamo i ettermiddag, men Schefte mener det dreier seg om en vanlig rutebuss.

Det er uklart hva som forårsaket ulykken, men det er en del glatte veier i området. Ifølge Adresseavisa skal lastebilsjåføren ikke ha vært oppmerksom på en stopp i trafikken, og i stedet for å kjøre inn i bilen foran skal sjåføren ha svingt over i motsatt kjørefelt og frontkollidert med bussen.

Redningsmannskaper skal nå være i full gang med å skjære fastklemte passasjerer ut av bussen.

Lundamo ligger i Melhus kommune, om lag midt imellom Trondheim og Støren. Ulykken skal ha skjedd ved Valøybrua, like nord for Lundamo.