Du leser nå Dagbladet Pluss

Femti av hjelpearbeiderne hans er drept i Syria. Snart reiser Røde Kors-president Sven Mollekleiv tilbake for sjette gang

- Når vi har delegater der, kan ikke jeg som ansvarlig si at det er for farlig til selv å være der. Da hadde jeg måttet hente alle hjem igjen.

INTERNT FORDREVNE:  President Sven Mollekleiv møtte internt fordrevne i Syria allerede på reiser for fire år siden. Her møter han en familie med en  nyfødt baby og to jenter på 11 og 12 år i april i fjor. De har flyktet til Zahnaya, en sørlig bydel av Damaskus, som har flyktet fra nabobydelen Darya. Rundt 3000 mennesker bor i dette området, 450 av dem barn. De har søkt tilflukt i uferdige bygninger. Syria Røde Halvmåne har hjulpet dem med å sette inn dører, provisoriske  vinduer, presenninger og madrasser. Foto: BJØRN LANGSEM
INTERNT FORDREVNE: President Sven Mollekleiv møtte internt fordrevne i Syria allerede på reiser for fire år siden. Her møter han en familie med en nyfødt baby og to jenter på 11 og 12 år i april i fjor. De har flyktet til Zahnaya, en sørlig bydel av Damaskus, som har flyktet fra nabobydelen Darya. Rundt 3000 mennesker bor i dette området, 450 av dem barn. De har søkt tilflukt i uferdige bygninger. Syria Røde Halvmåne har hjulpet dem med å sette inn dører, provisoriske vinduer, presenninger og madrasser. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vi ser i dag er den største humanitære katastrofen i verden etter andre verdenskrig. Det er det ingen tvil om.

Røde Kors president Sven Mollekleiv sitter på en pinnestol på kontoret i Oslo, stemmen er stø og tydelig. Han roper ikke. Men han roper likevel, og har gjort det i de snart 30 åra han har jobbet med humanitære spørsmål. Nå er det mer nødvendig enn noen gang.

- Over 60 millioner mennesker er på flukt fra krig og konflikt. I tillegg kommer stadig flere klimaflyktninger som rammes av naturkatastrofer. Bare i Syria er mer enn 12, 5 millioner mennesker direkte berørt av krig.

Ubegripelig

Engasjert han han vært helt fra barndommen av - via fotball, studentpolitikk og Idrettsforbundet, fram til han i 1991 ble generalsekretær i Røde Kors. I 2008 overtok han presidentvervet etter Thorvald Stoltenberg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.