KOLLIDERTE: To biler var involvert i en ulykke på riksvei 410 i Arendal tidligere i dag. Foto: ERNEST BOSWARVA
KOLLIDERTE: To biler var involvert i en ulykke på riksvei 410 i Arendal tidligere i dag. Foto: ERNEST BOSWARVAVis mer

Femti ulykker og utforkjøringer i Aust-Agder

Fremdeles glatte veier på deler av Sør- og Østlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er lokalt vanskelige kjøreforhold i dag i Agder, Telemark og sørlige deler av Østlandet på grunn av en del snø, melder Meteorologisk institutt klokka 17 fredag kveld.

Det har allerede vært en rekke ulykker tidligere i dag på grunn av vanskelig føre. I Aust-Agder har Viking merket snøværet godt, og har rykket ut til 50 ulykker og utforkjøringer i løpet av dagen, ifølge Agderposten.

— I dag har det vært helt grusom. Det har vært fullstendig kaos. E18 har blitt stengt flere ganger, sier Roar Josephsen ved Viking Arendal til avisa.

Ifølge Josephsen har det vært vanskelige kjøreforhold i store deler av fylket. Men i 17.30-tida begynte det å bli mindre kaotisk på E18, ifølge operasjonssentralen i Agder politidistrikt.

• Sjekk været på Dagbladet.no/vaer
• Sjekk veimeldingene på Dagbladet.no/vei

Satt fastklemt
Fædrelandsvennens nettutgave melder om en av de mange ulykkene, en frontkollisjon på kollisjon på riksvei410 mellom Eydehavn og Strengereid i Arendal i ettermiddag. En kvinne satt fastklemt etter kollisjonen.

- En person ble kjørt til sykehus med skader, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Det skal også være slapsete føre på veiene her.

I Skien i Telemark kjørte fem biler ut på samme sted i løpet av kort tid tidligere i dag, melder NRK Østafjells. I løpet av kvelden har det heldigvis vært færre hendelser på veiene i fylket.

- Det har vært noen utforkjøringer, og det er fremdeles glatt i kveld, sier operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Karl Jørgensen, til Dagbladet.no.

Kollisjon i Vestfold
I Nykirkeveien i Horten i Vestfold kolliderte to biler i halv fire-tida.

- En kvinne som satt fastklemt etter kollisjonen. Hun er kjørt til sykehus, men det ser ikke ut til at hun har pådratt seg alvorlige skader, sier operasjonsleder Tormod Kristiansen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet har tatt blodprøve av en av førerne i en frontkollisjon i Horten fredag, grunnet mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand, ifølge NTB.