Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Femundløpet: Lars Monsen måtte søke ly i vindsekken

Dramatiske værforhold i Femundløpet.

UT FRA START: Her starter Lars Monsen i årets utgave av Femundløpet som nå er avlyst på grunn av vanskelige værforhold. Foto: Femundløpet
UT FRA START: Her starter Lars Monsen i årets utgave av Femundløpet som nå er avlyst på grunn av vanskelige værforhold. Foto: Femundløpet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem av løperne i den store hundekjøringskonkurransen Femundløpet var fortsatt savnet ved nitida i morges.

Værforholdene i går kveld og i natt har vært brutale, og løpet er nå avlyst.

I løpet av formiddagstimene i dag er alle de savnede funnet i god behold.

Lars Monsen er blant hundekjørerne som deltar i Femundløpet. Han har måttet søke ly fra det voldsomme været.

- Søkt ly i vindsekkene Teamet hans, KomplettFritid.no, gir følgende oppdatering på Facebook:

«Siste nytt fra Lars Monsen i sporet: Etter drøye 9 timers brøyting og leting etter stikker og spor på vei mot Sjekkpunkt Orkelbogen har Lars og Ronny Frydenlund søkt ly i vindsekkene sine for å gi både tobeinte og firbeinte en pust i bakken til forholdene blir bedre. De melder om de har det bra, og at de har nok av mat og drikke til seg og bikkjene»

Lars Monsen trekker også fram at han er helt rørt over hvor dyktige bikkjene er, og gir honnør til superlederne Alit og Al Pacino som har «jobbet som helter gjennom halvannen meter løssnø i timesvis uten å vise tegn til svakhet.»

- Bikkjene ligger nå krøllet sammen i snøgropene de har laget seg, og koser seg med en velfortjent pause i et miljø som er helt naturlig for denne hunderasen. Fortsettelse følger!, melder Lars Monsen.

- Under kontroll KomplettFritid.no skrev for en drøy time siden på Facebook at de er i kolonnekjøring ned fra sjekkpunkt Orkelbogen til riksvei 3.

- Nå håper vi Lars og Ronny Frydenlund kommer seg ned til en vei slik at vi kan plukke dem opp, skriver teamet.

- Alt er under kontroll med Lars og Ronny. Nå håper vi bare at det også står bra til med de som er savnet der ute, sier pressekontakt Elin Berntsen i Lars Monsens team.

I 10.45-tida la teamet ut følgende melding på Facebook:

- Da har vi hentet Lars Monsen, Ronny Frydenlund, og glade hunder! Alle har fått mat og drikke, og er på vei tilbake til Røros. Femundløpet 2015 ble dessverre ikke som planlagt for noen i år, men det venter nye muligheter seinere!

HAR SØKT LY: Lars Monsen har søkt ly i vindsekken. Foto: Tine Mathea Harstad Johansen/Femundløpet
HAR SØKT LY: Lars Monsen har søkt ly i vindsekken. Foto: Tine Mathea Harstad Johansen/Femundløpet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media