Fengsel for FrP-politiker

KRISTIANSAND (Dagbladet): Da kommunepolitikeren (33) fra Fremskrittspartiet i Arendal fikk parkeringsgebyr, svarte han med å løfte en parkeringsvakt opp etter kragen. Etterpå sa han at han ønsket å slå ut alle tennene på parkeringsvakten. Nå må han sone 21 dager i fengsel for vold og trusler, skriver Agderposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33-åringen står på syvendeplass på Fremskrittspartiets liste ved kommunevalget i Arendal. Episoden han nå er dømt for skjedde 26. oktober i fjor. Politikeren parkerte i 'All stans forbudt'-sone, da en parkeringsvakt ble oppmerksom på den ulovlige parkeringen. Politikeren flyttet straks bilen, men så den sto over to betalingsplasser.

Parkeringsvaktet begynte imidlertid å skrive ut et forelegg, fordi FrP-politikeren brukte to p-plasser som han ikke hadde betalt for. Politikeren løftet da parkeringsvakten opp etter kragen. På vei til politistasjonen der stridshanene skulle anmelde hverandre, uttalte politikeren at han mest av alt hadde lyst til å slå ut alle tennene på parkeringsvakten.

- Parkeringsvakter er en upopulær yrkesgruppe. Det er sterke allmennpreventive grunner til å slå hardt ned på voldsanvendelser mot denne yrkesgruppen, konkluderer retten, som også la vekt på at Fremskrittsparti-politikeren er straffedømt to ganger tidligere.

Et formildende trekk var imidlertid at 33-åringens erkjente forholdene. Resultatet ble altså 21 dagers fengsel og en regning på 4.000 kroner i saksomkostninger.

- Jeg er ikke stolt over det jeg har gjort, sier han tilø Agderposten - men gleder seg til å sone så han får saken ut av verden.

Fremskrittspartiets førstekandidat i Arendal, politibetjent Ole Tinghaug, var ikke orientert om dommen. Tinghaug sier til Agderposten at han ikke tror at domfellelsen vil skade partiet i valgkampen.