Fengsel for kidnapping av tenåringsgutt

Mann fra Sør-Trøndelag kindappet 17-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En mann er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til ett år og to måneders ubetinget fengsel for å ha kidnappet en 17 år gammel gutt i Oppdal i mai i fjor.

Kidnappingen skal ha vart i drøyt halvannen time, melder Adressa.no.

Grunnen til at 17-åringen fra Trondheim ble kidnappet, skal ha vært en krangel med en gjeng russ som kjørte en russebil som tilhørte den domfelte. Ifølge dommen ble 17-åringen provosert av at russen i bilen fulgte etter ham og sprutet vann på ham. Han kastet en stein, som traff frontruten av russebilen.

Stefaren til en ungdommene, som eide russebilen, ble kontaktet. Da han ankom stedet dro han ifølge dommen med seg 17-åringen inn i baksetet av russebilen. 17-åringen ble brakt til et industrilokale, hvor han skal ha blitt bundet, slått og utsatt for grove trusler.

17-åringen skal til slutt ha blitt løslatt etter å ha blitt tvunget til å skrive under en skriftlig erklæring hvor han lovte å betale 5.000 kroner i erstatning til den domfelte. Han måtte også legge igjen lommebok og verdisaker i pant.

Mannen er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale 17-åringen 40.000 kroner i erstatning og oppreisning. Dommen er anket.

(NTB)