Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengsel for Røkke-svindlere

Kurt Thorsen fikk seks års fengsel og Rasmus Trads fem års fengsel i den såkalte PFA-saken der de to forsøkte å kjøpe aksjer fra Røkke med forfalskede garantier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Kurt Thorsen og Rasmus Trads ble i tillegg til fengselsstraffene frakjent retten til å være direktør eller styremedlemmer i aksjeselskaper og andelsselskaper med begrenset ansvar.

De to må også betale alle omkostningene i saken. Thorsen kommer til å anke dommen, mens Trads har tatt betenkningstid.

Dommen gjelder salg av aksjer i selskapet Gefion. Rett før nyttår 1998 solgte Aker RGI Gefion-aksjer til selskapet De Soto Equity på kreditt.

Bak dette selskapet sto den danske entreprenøren Kurt Thorsen, som hadde fremskaffet to garantier fra pensjonskassen PFA.

Senere viste det seg at disse garantiene var falske, og dermed tok Aker RGI Gefion-aksjene tilbake.

Aker RGI solgte i april i år sin eierandel i Gefion til det danske forsikringsselskapet Alm Brand A/S for 690 millioner kroner.

(NTB-Ritzau)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling