Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengsel for rumpeklaps

En italiensk 58-åring må sone i 14 måneder for å ha klapset en jente på rumpa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italiensk høysterett idømte nylig en 58 år gammel mann til fengsel i ett år og to måneder - for å ha klapset en jente på rumpa, melder BBC News Online

Med det har pipa fått en litt annen lyd: For to år siden bestemte nemlig retten at «ett enkeltstående, impulsivt klaps er akseptabelt». Ikke første gang det italienske rettssystemet avsa en kontroversiell dom:

I en voldtektssak i februar 1999, slo retten fast at kvinnen umulig kunne ha blitt voldtatt. Hun var nemlig iført olabukse - som ville være umulig å fjerne dersom hun faktisk gjorde motstand.

Alessandra Mussolini mener det italienske rettsvesenet håndterer seksuelle overgrep dårlig. Med den ferske dommen for rumpeklaps øyner hun håp.

- Generelt sett er italienere gentlemenn. Men av og til finner du en dårlig person, sier Mussolini.

- Det hender av og til på bussen, at de prøver å ta på en. Nå må de tenke seg om to ganger før de gjør det, mener hun.

Ikke alle har like stor tiltro til dommen. Tara Londi tror ikke jenter oppsøker politiet etter slike hendelser. Hun tyr heller til andre straffemetoder:

- En smekk i ansiktet er alltids bedre, mener hun.

Den mannlige servitøren Daniele Tamiglio synes ikke tafsing bør berettige til fengselstraff på lik linje med seksualisert vold.

- Hvis man er venner og kvinnen er veldig vakker, og du bare tar litt på henne, så synes jeg det er greit, sier han til BBC News Online.

ØYNER HÅP: Enkelte guidebøker om Italia advarer kvinner mot overfylte busser. Én advarer til og med mot én spesifikk bussrute, hvor menn skal være spesielt innpåslitne. Alessandra Mussolini, politiker (og barnebarn av den italienske diktatoren), har lenge vært misfornøyd med hvordan det italienske rettsvesenet behandler seksuelle overgrep. Nå øyner hun håp.