Fengsel for russiske kyss

Fra nyttår blir det forbudt å kysse offentlig i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kyss gjør frosker til prinser. Kyss symboliserer gjensynsglede, lidenskap, avskjed.

Stakkars moskovitter, de går en hard vinter i møte. Ikke nok med at det sikkert blir iskaldt i år også. Nå får de ikke lov til å varme seg på hverandre, heller. I hvert fall ikke hvis de skulle slumpe til å involvere leppene i seansen.

Fra nyttår blir det nemlig forbudt å kysse offentlig. Med det ønsker myndighetene å «høyne den almenne moralen, og bekjempe den tiltakende løssluppenheten blant moskovittene», melder svenske Dagens Nyheter.

Reglene gjelder ikke bare hete kyss blant unge, nyforelskede, som jo kan ha en tendens til å glemme at de ikke er helt alene i verden. Ektepar får heller ikke lov til å klemme offentlig.

- Barn trenger ikke den omdiskuterte seksualundervisningen når de får sine daglige amoralske leksjoner av det som pågår rundt dem. Man klemmer til og med i rulletrappene, sier Tatiana Maksimova ved utdanningsdepartementet i Moskva.

Hvis noen skulle gi etter for fristelsen, risikerer de både bøter og fengsel.

Kyss for moskovittene!

Les mer om kysset.

DØDSKYSSET: Kysset Mikhail Gorbatsjov ga den østtyske lederen Erich Honecher i oktober 1989 - like før Berlinmurens fall - er også blitt kalt 'dødskysset'.
SLUTT PÅ SÅNT: Nå blir det vanskeligere å være romantisk i Russland. Og reglene gjelder ikke bare unge klinere.