I BRANN: Rundt 200 innsatte skal ha rømt fra fengselet i Van i kaoset som oppsto da regionen ble rammet av et voldsomt jordskjelv søndag. Foto: Reuters / Umit Bektas / SCANPIX
I BRANN: Rundt 200 innsatte skal ha rømt fra fengselet i Van i kaoset som oppsto da regionen ble rammet av et voldsomt jordskjelv søndag. Foto: Reuters / Umit Bektas / SCANPIXVis mer

Fengsel i brann i jordskjelvområdet i Tyrkia

Innsatte bruker kniver og sakser i kamp med vokterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fangene i et fengsel i den jordskjelvrammede byen Van øst i Tyrkia har satt fyr på fengselet. De innsatte bruker kniver og sakser i kamp med vokterne, melder nyhetsbyrået Reuters' medarbeidere i området.

Medarbeiderne fortalte tirsdag ettermiddag at de hadde hørt skyting inne i fengselet. Tidligere var det meldt at rundt 200 innsatte hadde rømt fra fengselet i kaoset som oppsto da regionen ble rammet av et voldsomt jordskjelv.

En ti år gammel gutt ble tirsdag reddet ut av ruinene av sitt hjem i Van-provinsen, viste en reportasje på fjernsynskanalen NTV. Tidligere samme dag hadde redningen av en 14 dager gammel jentebaby skapt nytt håp i katastrofeområdet.

(NTB)