- Fengselet «begraver meg levende»

Anders Behring Breiviks brev til mediene har blitt stanset. Nå blir brevnekten en del av søksmålet mot Norge.

HEVDER SEG SENSURERT: Brev Anders Behring Breivik har skrevet her fra Skien fengsel med adresse flere norske medier, har blitt stanset. Hans advokat mener det er sensur og varsler at det blir tema i terroristens søksmål mot Norge. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
HEVDER SEG SENSURERT: Brev Anders Behring Breivik har skrevet her fra Skien fengsel med adresse flere norske medier, har blitt stanset. Hans advokat mener det er sensur og varsler at det blir tema i terroristens søksmål mot Norge. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et brev sendt Dagbladet datert i juni i år, skriver terrordømte Anders Behring Breivik at kriminalomsorgen har stanset et stort antall brev han har forsøkt å sende ut.

Breivik skriver at han forsøkte å sende brevene til flere mediehus, organisasjoner og privatpersoner og omtaler det som «det viktigste brevet jeg har sendt dere». Han hevder kriminalomsorgen har vedtatt å stanse 87 brev.

Ifølge Breivik heter det i et vedtak av 13. juni: «Innsatte ønsker å sende ut en fellesforsendelse av et brev til flere mediehus, offentlige instanser, organisasjoner og privatpersoner. Dette brevet stoppes sendt ut grunnet innholdet (...) Et innhold, som når man ser innholdet i sammenheng med innsattes manifest, handlinger og symbolbruk, kan oppfordre til forstyrrelse av ro, orden og sikkerhet jf straffegjennomføringsloven § 30.»

- Del av søksmålet Verken Skien fengsel eller Kriminalomsorgen region sør ønsker å kommentere saken, og henviser til Kriminalomsorgsdirektoratet. Kriminalomsorgsdirektoratet ønsker ikke å kommentere saken, med den begrunnelse at de da kan bli inhabile hvis det ender som en klagesak som ender på deres bord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer