Fengselet gjør ingen endringer i Breiviks soningsregime

Etter dommen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange har spurt seg om det blir endringer i Anders Behring Breiviks soningsregime etter at Oslo tingrett i går dømte staten for å behandle terroristen umenneskelig og nedverdigende. Hans advokat Øystein Storrvik har uttalt at han forventer umiddelbare lempninger for klienten.

Ole Kristoffer Borhaug. direktør for Skien fengsel - der Breivik har sittet på avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå siden 2013 - avviser imidlertid dette.

- Det blir ingen endringer i Breiviks soningsforhold som følge av dommen, sier han til Dagbladet.

• Les hele dommen

Glassvegg Soningsforholdene både i Skien fengsel og Ila fengsel, der Breivik satt først, blir i dommen kritisert. Massedrapsmannen får ikke ha kontakt med andre fanger, det er brev-, telefon- og besøkskontroll, og besøkene foregår med glassvegg. Under tida på Ila ble han dessuten uforholdsmessig mye nakenransaket og jevnlig vekket om natta.

Fengselsdirektør Borhaug sier han ikke ser på dommen som en kritikk av det enkelte fengsel, men av lovverket.

- Dette er mer noe som berører systemnivået. Vi har et lovverk som regulerer soningen på avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå, og der står det klart at den innsatte ikke skal ha kontakt med andre innsatte fra andre avdelinger, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer