Fengselet kan gasse Breivik

Slik får Ila fengsel full kontroll over massedrapsmannen dersom han idømmes forvaring på fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Massemorder Anders Behring Breivik har siden terroren 22. juli i fjor sittet fengslet under særlig høyt sikkerhetsnivå - det strengeste regimet for varetekts- og domssoning i Norge.

Dersom Breivik blir erklært tilregnelig og idømmes en forvaringsdom på fredag vil han fortsette å sone under samme sikkerhetsnivå.

Gass, kølle og skjold For å opprettholde ro og orden i Ila fengsel og forvaringsanstalt, hvor Breivik vil måtte sone en forvaringsdom, kan de ansatte ta i bruk tvangsmidler dersom andre tiltak ikke er tilstrekkelig.

Håndjern, sikkerhetscelle- og seng, gass, kølle og skjold kan benyttes.

Tvangsmidlene brukes i Ila fengsel med begrunnelse i sikkerhetstilsyn eller dersom den innsatte er svært krevende psykiatrisk.

Midlene kan blant annet bli brukt for å avverge alvorlig angrep eller skade på person, hindre iverksettelse av trusler, hindre skade på fengselet, opptøyer, rømming, ulovlig inntrengning i fengselet og for å sikre adgang til sperret og forskanset rom.

For å hindre at Breivik skader seg sjøl kan sikkerhetscelle- og seng benyttes.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer