Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengselet nekter Breivik å sende brev, mener han prøver å etablere terrornettverk

Får ikke sende brev til ukjente lenger.

FÅR IKKE SENDE BREV: Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR IKKE SENDE BREV: Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Behring Breivik har skrevet 220 brev som han vil sende til ukjente personer. Kriminalomsorgen sier nei og mener brevene er forsøk på å etablere terror- og voldsnettverk, skriver VG.

Kriminalomsorgen region sør har stanset brevutsendelsene, med begrunnelse i at de oppfattes som et ledd i Breiviks terrorprosjekt. Etaten mener han er like opptatt av sine ideologiske og politiske mål nå som da han drepte 77 personer under terrorangrepet, ifølge VG.

- Breiviks intensjon er å befeste sin posisjon som frontfigur og lederskikkelse for en bevegelse som inkluderer ekstrem vold og terror som virkemiddel, heter det i vedtaket.

Det legges også vekt på at han har uttalt at det vil komme flere terrorhandlinger, og at han bruker mye tid på å forberede opprettelsen av et politisk parti. Uavhengig av brevenes innhold eller mottaker, mener Kriminalomsorgen at masseutsendelsen må anses som forberedelser til nye straffbare handlinger.

Advokat Geir Lippestad vil på vegne av Breivik nå ta saken inn for retten.

- Vi mener det ikke er rettslig holdbart å sensurere brev uten å gjennomgå de enkelte brev og begrunne konkret hvorfor brev sensureres. Vi forbereder å prøve denne saken for retten, sier Lippestad til avisa.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook