Fengselet selv mener disse fangene ikke har noe der å gjøre

Kjersti Toppe og Emilie Enger Mehl ber helseminister Bent Høie komme til Stortinget for å redegjøre om de psykisk syke fangene i norske fengsler.

AVDELING G PÅ ILA: I sikkerhetsavdelingen i kjelleren på Ila - avdeling G - sitter det alvorlig syke fanger. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
AVDELING G PÅ ILA: I sikkerhetsavdelingen i kjelleren på Ila - avdeling G - sitter det alvorlig syke fanger. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Publisert

(Dagbladet): De to stortingsrepresentantene fra Senterpartiet er dypt bekymret over situasjonen til de sykeste innsatte i norske fengsler. Kjersti Toppe, nestleder i helse- og omsorgskomiteen, og Emilie Enger Mehl, medlem i justiskomiteen.

- Fordi dette er en tverrsektoriell problemstilling har vi gjennom interpellasjoner bedt både justisminister Tor Mikkel Wara og helseminister Bent Høie om å svare på spørsmål i stortingssalen. Vi er skuffet over at Høie har takket nei, men håper i det lengste at han ombestemmer seg, sier Emilie Enger Mehl.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer