Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengselsansatte blir utmattet av Breivik

En av årsakene til at terrordømte Anders Behring Breivik ble overført fra Ila fengsel i Bærum til Skien fengsel, er at de fengselsansatte som vokter massedrapsmannen, blir utmattet av ham.

TERRORIST: Fenselsansatte blir utmattet av å vokte Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem
TERRORIST: Fenselsansatte blir utmattet av å vokte Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Breivik ble i 2012 flyttet fra Ila til Skien, og deretter tilbake igjen før han i fjor høst på nytt havnet i Skien fengsel. Sikkerhet blir oppgitt som hovedgrunn til at han uten forvarsel kan sendes tilbake igjen til Ila, skriver VG.

Men samtidig bekrefter flere uavhengige kilder med inngående kjennskap til Breiviks soningsforhold at en medvirkende årsak til flyttingen også har vært at vokterne som jobber tett på Breivik hver eneste dag, blir utmattet av arbeidet, skriver avisen.

Ifølge VG reagerer de fengselsansatte blant annet på at Breivik ennå ikke viser noen tegn på anger, over tre år etter massedrapene på Utøya og terrorbomben i regjeringskvartalet. De mener også han er manipulerende og dermed utfordrende å forholde seg til. I tillegg er det enorme antallet brev Breivik mottar og skriver en stor belastning å gjennomgå.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media