Fengselsaspiranter deltok i fylleforsøk

20 unge fengselsaspiranter deltok i høst i et forsøk der de mot betaling drakk vodka til de hadde 1,6 i promille. Bak fylleforsøket sto en avdelingsdirektør i Justisdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdelingsdirektøren inviterte fengselsstudentene til å drikke seg fulle for å teste om en sportsdrikk som familien selger privat, har virkning mot fyllesyke, skriver VG.

Selv ønsker ikke avdelingsdirektøren å kommentere saken overfor avisen, men kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i departementet understreker at direktøren ønsker å opptre med ryddighet og at han derfor ber om forståelse for at han avventer med å kommentere saken til den er ferdig behandlet.

Til sammen 20 mannlige aspiranter sa ja til å delta i den eksperimentelle studien. Det ene fylleforsøket ble gjennomført 7. september ved Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS) i Oslo. Det andre forsøket ble uka etter flyttet til et annet sted sentralt i Oslo etter at KRUS mente det var uheldig at skolens lokaler ble benyttet til fylleforsøket.

I det ene forsøket fikk studentene alkohol som inneholdt fosfat, det samme som finnes i Skulberg-familiens sportsdrikk. Den andre dagen inneholdt drikken et narrestoff. Studentene fikk inntil 4.000 kroner i kompensasjon for å delta i studiene.

Ledelsen i Justisdepartementet bekrefter at det er opprettet personalsak mot direktøren.

(NTB)