Fengselsaspiranter deltok i fylleforsøk

20 unge fengselsaspiranter deltok i høst i et forsøk der de mot betaling drakk vodka til de hadde 1,6 i promille. Bak fylleforsøket sto en avdelingsdirektør i Justisdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avdelingsdirektøren inviterte fengselsstudentene til å drikke seg fulle for å teste om en sportsdrikk som familien selger privat, har virkning mot fyllesyke, skriver VG.

Selv ønsker ikke avdelingsdirektøren å kommentere saken overfor avisen, men kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i departementet understreker at direktøren ønsker å opptre med ryddighet og at han derfor ber om forståelse for at han avventer med å kommentere saken til den er ferdig behandlet.

Til sammen 20 mannlige aspiranter sa ja til å delta i den eksperimentelle studien. Det ene fylleforsøket ble gjennomført 7. september ved Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS) i Oslo. Det andre forsøket ble uka etter flyttet til et annet sted sentralt i Oslo etter at KRUS mente det var uheldig at skolens lokaler ble benyttet til fylleforsøket.

I det ene forsøket fikk studentene alkohol som inneholdt fosfat, det samme som finnes i Skulberg-familiens sportsdrikk. Den andre dagen inneholdt drikken et narrestoff. Studentene fikk inntil 4.000 kroner i kompensasjon for å delta i studiene.

Ledelsen i Justisdepartementet bekrefter at det er opprettet personalsak mot direktøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer