Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengselsbetjent dømt for overgrep

En fangevokter i Skien fengsel må sone ni måneder bak murene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN(Dagbladet.no): Skien og Porsgrunn tingrett dømte han i dag til ni måneders ubetinget fengsel for å ha misbrukt to kvinner seksuelt. Begge var innsatte da i Skien fengsel da overgrepene skjedde i fjor sommer og høst.

34-åringen som har sagt på jobben sin i fengselet, ble også dømt til å betale kvinnene en erstatning på 25.000 og 40.000 kroner.

Betjenten ble dømt for å ha ulovlig seksuell omgang med begge, men bare for å ha utnyttet stillingen sin i forhold til den ene kvinnen.

- Jeg er overrasket over at han ikke ble dømt for å utnyttet stillingen sin i begge tilfeller. Dette har ikke handlet om et likeverdig forhold, sier bistandsadvokat for kvinnene Steinar Thomassen i en kommentar til Dagbladet.no

Han er fornøyd med at betjenten ble dømt, men vil vurdere dommen nærmere med tanke på å anke saken for den ene av kvinnene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling