HYTTEPENGER:  Via stiftelsen får de ansatte i kriminalomsorgen i Oslo tilgang på hytter i idylliske Holmsbu. Alle foto: Stiftelsen fengselsbetjentenes forening
HYTTEPENGER: Via stiftelsen får de ansatte i kriminalomsorgen i Oslo tilgang på hytter i idylliske Holmsbu. Alle foto: Stiftelsen fengselsbetjentenes foreningVis mer

Fengselsbetjent kan havne på cella

En fengselsbetjent i Oslo etterforskes for millionunderslag i fagforeningas hyttestiftelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Underslaget ble oppdaget i forrige uke.

Pengene det er snakk om tilhører Stiftelsen fengselsbetjentenes forening, som gir fengselsbetjenter i Oslo-området tilgang på idylliske hytter i området Holmsbu i Hurum kommune.

Det er bare et fåtall som har hatt tilgang på pengene i stiftelsen, og stiftelsesstyret hadde derfor en klar formening om hvem synderen var da saken ble politianmeldt.

Mistet sine verv Samtidig som stiftelsesstyret politianmeldte underslaget, ble den anklagede betjenten gjort oppmerksom på anmeldelsen. Han var selv med på Grønland politistasjon og leverte anmeldelsen. Fengselsbetjenten har på grunn av saken ikke lenger verv i stiftelsen.

- Vi har ikke full oversikt over beløpet ennå, men slik vi forstår det dreier det seg i hvert fall om over én million kroner, sier Jan Arve Blom, nestleder i stiftelsen og tillitsvalgt i Norsk fengsels-og friomsorgsforbund på Ila fengsel.

Den daglige driften av stiftelsen ivaretas av tillitsvalgte fra lokallag i Norsk fengsel- og friomsorgsforbund (NFF). Dette er medlemmer fra Oslo fengsel, Ila fengsel, Ullersmo fengsel, Bredtvedt fengsel og Arupsgate overgangsbolig. Foreninga har flere hundre medlemmer.

- Så vidt jeg har forstått har vedkommende erkjent forholdet internt, sier Blom.

Saken etterforskes nå ved Oslo-politiets seksjon for finans- og miljøkrim.

- Strafferammen for grovt økonomisk utroskap eller underslag er seks års fengsel. En tilståelse som for eksempel medfører en forenkling av prosessen kan gi strafferabatt med opptil 30 prosent, sier politiadvokat Christian Stenberg.

- Svært alvorlig Mannen har overfor politiet gitt uttrykk for at han ønsker å samarbeide i saken. Det bekrefter mannens forsvarer til Dagbladet.

- Min klient vil ikke si noe mer nå enn at han ønsker å samarbeide med politiet, og at han vil forklare seg i avhør til uka, sier Terje Korneliussen.

- Har saken fått noen betydning for din klients arbeid?

- Det sier seg selv at den vil få det dersom han blir dømt, men det er langt frem til en eventuell dom, sier Korneliussen.

Nestleder Blom mener saken er svært alvorlig.

- Det er klart vi ser på dette som en særdeles alvorlig sak. Det er et tillitsbrudd. Vedkommende er løst fra sine verv, og har ikke noe med stiftelsen å gjøre lenger, sier han.

IDYLL: Hotellene ligger i området Holmsbu i Hurum kommune.
IDYLL: Hotellene ligger i området Holmsbu i Hurum kommune. Vis mer