Fengselsbrann kan ha startet med en sigarett

Brannen på Honduras tok 360 menneskeliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsadvokat Luis Alberto Rubi sier at etterforskningen som ble satt i gang etter brannen viser at den ble startet ved en ulykke, melder BBC.

Fengselet i Comayagua, som har bygget for å ha 500 innsatte, i Honduras hadde minst 800 innsatte da brannen brøt ut.

- De kom seg ikke ut av cellene, man kunne høre roping da brannen herjet i fengselet, sa en representant for myndighetene.

Utenlandsk ekspertise Dødstallene har siden brannen steget til 360 omkomne, de fleste av dem var innsatte ved fengselet.

Myndighetene på Honduras tilkalte utlandsk ekspertise for å finne brannårsaken.

- Obduksjonene av 277 omkomne viste ingen tegn på skuddskader. At bensin kan ha vært en del av brannårsaken er også utelukket, sier statsadvokat Rubi, ifølge BBC.

Han forteller at amerikanske eksperter støtter teorien om at en sigarett har startet brannen.

President Porfirio Lobo har lovet en åpen etterforskning av brannen.

- Fant ikke nøkler Den amerikanske ambassaden på Honduras sa at de amerikanske myndighetene ikke ville kommenere den pågående etterforskningen.

LETER: Slektninger og venner av innsatte som ble drept i brannen leter etter sine kjære utenfor likhuset i Tegecigalpa. Foto: Scanpix/AP Photo/Esteban Felix
LETER: Slektninger og venner av innsatte som ble drept i brannen leter etter sine kjære utenfor likhuset i Tegecigalpa. Foto: Scanpix/AP Photo/Esteban Felix Vis mer

Mange av dem satt innesperret i cellene sine. Brannvesenet fortalte om fortvilende situasjoner da de tok seg inn for å få slukket brannen.

- Vi klarte ikke å få dem ut, vi ikke hadde nøklene, og vi fant ikke vaktene som hadde dem, sa Josue Garcia, talsmann for brannvesenet i Comayagua, til nyhetsbyrået AP.

Fortvilte pårørende
På mandag brøt sørgende slektninger av omkomne seg inn på likhuset i hovedstaden Tegucigalpa, og krevde å se levningene av sine kjære, sier BBC.

En stor gruppe, de fleste av dem kvinner, brøt seg inn i en kjølecontainer og åpnet flere likposer før de ble hentet ut av politiet.

FORTVILT: Fortvilte pårørende, som ikke fant sine kjære, prøvde å bryte seg forbi politiet for å få svar.Foto: Scanpix/AP Photo/Esteban Felix
FORTVILT: Fortvilte pårørende, som ikke fant sine kjære, prøvde å bryte seg forbi politiet for å få svar.Foto: Scanpix/AP Photo/Esteban Felix Vis mer