Fengselsdirektør låste ut fanger

78 av Guatemalas farligste fanger klarte søndag å rømme landets antatt sikreste fengsel. Nå mistenkes fengselets direktører og fangevoktere for å ha hjulpet rømlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fortsatt er 67 av Guatemalas farligste fanger på frifot etter at 78 klarte å rømme ut av landets sikreste fengsel i Escuintla på søndag. Fangene regnes blant landets farligste kriminelle, og 14 av dem var dømt til døden. Etter flukten er ti fanger arrestert, mens én ble drept under flukten, melder NTB.

Tre mennesker ble drept da fangene brøt seg ut av fengselet ved hjelp av maskingevær og håndgranater. Foruten en av de rømte fangene ble en fangevokter og en politikvinne drept.

Bestikkelser

Innenriksminister Byron Barrientos kunngjorde mandag at fengselets direktører og 19 av fangevokterne skulle arresteres for å ha hjulpet til med flukten.

Han sa at direktør Edwin Gonzalez og to av bandelederne hadde samarbeidet om planene. En av fangene som ble pågrepet igjen, fortalte at fangevokterne hadde fått 1 000 dollar hver og en av direktørene 130 000 dollar for å samarbeide.

Masseflukten bærer alle tegn på å være resultat av en bestikkelse, ifølge dommer José Quesada. For å komme seg ut måtte fangene gjennom åtte sluser og 24 låser, og ingen av dem har vært brutt opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer