Fengselsdirektør låste ut fanger

78 av Guatemalas farligste fanger klarte søndag å rømme landets antatt sikreste fengsel. Nå mistenkes fengselets direktører og fangevoktere for å ha hjulpet rømlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt er 67 av Guatemalas farligste fanger på frifot etter at 78 klarte å rømme ut av landets sikreste fengsel i Escuintla på søndag. Fangene regnes blant landets farligste kriminelle, og 14 av dem var dømt til døden. Etter flukten er ti fanger arrestert, mens én ble drept under flukten, melder NTB.

Tre mennesker ble drept da fangene brøt seg ut av fengselet ved hjelp av maskingevær og håndgranater. Foruten en av de rømte fangene ble en fangevokter og en politikvinne drept.

Bestikkelser

Innenriksminister Byron Barrientos kunngjorde mandag at fengselets direktører og 19 av fangevokterne skulle arresteres for å ha hjulpet til med flukten.

Han sa at direktør Edwin Gonzalez og to av bandelederne hadde samarbeidet om planene. En av fangene som ble pågrepet igjen, fortalte at fangevokterne hadde fått 1 000 dollar hver og en av direktørene 130 000 dollar for å samarbeide.

Masseflukten bærer alle tegn på å være resultat av en bestikkelse, ifølge dommer José Quesada. For å komme seg ut måtte fangene gjennom åtte sluser og 24 låser, og ingen av dem har vært brutt opp.

Med så mange farlige fanger på rømmen har myndighetene advart banker om en mulig økning i antall ran. Samtidig har de økt sikkerhetstiltakene rundt landets dommere.

(NTB)

MISLYKKET FLUKT: To av fangene som rømte føres tilbake til fengselet.