Fengselsdirektør rystet

Fengselsdirektør Karl Gustav Knutsen i Skien fengsel er rystet over at en av de ansatte har forgrepet seg på en kvinnelig innsatt og gjort henne gravid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): I går tilsto fengselsbetjenten overgrepene.

-  Det er et sjokk at en av våre ansatte har forgrepet seg. Det er helt ubegripelig at det har skjedd, sier direktør i Skien fengsel, Karl Gustav Knutsen, til Dagbladet.

Kronbevis

I et mange timer langt avhør i går tilsto fengselsbetjenten seksuelle overgrep mot den kvinnelige innsatte. Han hadde knapt noe valg: Politiet la fram en DNA-test som viste at han hadde gjort henne gravid.

Fengselsbetjenten er siktet etter straffelovens paragraf 194 og risikerer inntil fem års fengsel.

-  Siktede hevder at han ikke har brukt fysisk makt. Men han innrømmer å ha seksuelt misbrukt den innsatte en rekke ganger, sier etterforskningsleder, politiadvokat Svein Folkestad, til Dagbladet.

Kronbevis

Han er ikke overrasket over tilståelsen - selv om den siktede har nektet hardnakket i flere uker.

-  Jeg har aldri hatt en sak hvor bevisene har vært så sterke når det gjelder seksuelle overgrep, sier Folkestad til Dagbladet.

Fengselsbetjenten nekter for å ha forgrepet seg på en annen kvinnelig innsatt. Der har ikke politiet like gode tekniske bevis.

Lettet

-  Han kunne ha tilstått lenge før. Men det er godt at sannheten kommer fram, sier den fornærmede kvinnen til Dagbladet.

Hennes bistandsadvokat, Steinar Thomassen, sier at en tilståelse i dette tilfelle ikke bør føre til strafferabatt.

Bak murene

I Skien fengsel er det 80 ansatte. De siste ukene har alle, både innsatte og ansatte, vært preget av anmeldelsen. I forrige uke skrev Dagbladet at DNA-testen hadde vist at fangevokteren hadde gjort den innsatte gravid.

Selv da var det mange som ikke kunne tro det. Men i går la fengselsbetjenten kortene på bordet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer