Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengselsdirektør siktes for drap etter storopprør

Direktøren og to andre fengselsansatte er varetektsfengslet og drapssiktet etter opprøret i Topo Chico-fengselet i Mexico, der 49 mennesker mistet livet.

 49 MENNESKER DØDE I TOPO CHICO:  Her venter pårørende utenfor fengselet. Foto: Xinhua/ABC
49 MENNESKER DØDE I TOPO CHICO: Her venter pårørende utenfor fengselet. Foto: Xinhua/ABC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Torsdagens opprør i det overfylte fengselet i Monterrey er trolig det mest fatale i Mexicos historie. Og lørdag bestemte påtalemyndigheten seg for å sikte tre av de ansatte i fengselet for drap.

Fengselsdirektør Gregoria Salazar og viseoverbetjent Jesús Fernando Domínguez anklages for drap og maktmisbruk, mens fengselsvakten José Reyes Hernández er siktet for drap. Alle tre er varetektsfengslet, opplyser delstatsaktor i Nuevo León, Roberto Flores.

Opprøret i Topo Chico-fengselet brøt ut etter en krangel mellom to rivaliserende medlemmer av narkotikakartellet Zeta. Fengselet har i mange år hatt innsatte fra Zeta-kartellet, og det hevdes at kartellet har kontrollen i fengselet.

Det 60 år gamle fengselet har 3.800 innsatte, over det dobbelte av fengselets kapasitet, og bare 100 vakter holder oppsyn med fangene.

- Hvem er direkte ansvarlig? Direktøren i fengselet, sa Flores til frammøtte reportere lørdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram