Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fengselsfugl (30) hakket seg ut via do

Spredte vingene og fløy fra Gjøvik fengsel i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En varetektsinnsatt (30), siktet for medvirkning til innførsel av sju kilo heroin fra Sverige til Norge, har rømt fra Vestoppland fengsel, avdeling Gjøvik, ved å grave seg ut fra do.

Mannen har albansk statsborgerskap, er 175 cm høy med tynn kroppsbygning, svart hår og brune øyne. Det er uvisst hva han er iført, heter det i etterlysningen fra Asker og Bærum politidistrikt. Han anses ikke for å være farlig.

Rømningen fant sted mellom klokka 08.30 og 11.00 i dag. Metoden var at 30-åringen gravde et hull i veggen bak et speil på toalettet, sier politiadvokat Kristin Røhne til Dagbladet. Han har sittet i varetekt siden slutten av oktober i fjor.

- Vi vet ikke hvor lenge han har arbeidet med dette, sier Røhne.

Det er foreløpig uklart om dette var et felles-WC eller et på cella. Dagbladet har så langt ikke lyktes å komme i kontakt med fengselsleder Hans Grøndal ved Vestoppland fengsel for ytterligere detaljer omkring rømningen.

Mannen er én av totalt seks siktede som ble varetektsfengslet for innførsel av 31 000 brukerdoser heroin til en gateverdi på nærmere sju millioner kroner i juli i fjor, ifølge budstikka.no.

Tips omkring doflukten eller mannen kan rettes til politiet på telefon 67 57 60 00.