Fengselsfugler på ølflukt

Vokterne glemte å låse døra, men fangene nøyde seg med ølfest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Friheten var ikke det som fristet mest da fengselsdøra ved en feiltakelse ble stående ulåst i Hawkins-fengselet i Tennessee. Det var torsdag kveld to fanger oppdaget tabben og lurte seg ut. Et ødelagt kontrollpanel gjorde at vokterne ikke oppdaget den ulåste døra.

Men fangene flyktet ikke for godt gjennom nødutgangen. De la en bibel i døråpninga slik at de kunne returnere etter å ha handlet øl.

- De lagde et hull i gjerdet i luftegården og gikk til nærmeste supermarked, forteller sheriff Warren Rimer til nyhetsbyrået AP.

Det overfylte fengselet har ikke nok oransje fangedrakter til alle, så ølguttene fikk låne sivile klær av medfanger. De vakte derfor ingen oppsikt da de spaserte inn i butikken for å leske strupene.

Stemningen steg betraktelig da de kom tilbake til cellene og delte flaskene med de andre. Da flaskene var tomme stakk to nye fanger til butikken for å handle mer.

- Til sammen ble det nok mer enn to kasser øl, sier sheriffen.

Vokterne oppdaget festen, og de fire mennene ble denne uka siktet for flukten og for å ha tatt med alkohol til fengselet.

- De trodde vel det ikke telte som flukt så lenge de kom tilbake, men der tok de feil, fastslår lovens lange arm.